Deze plekken op kantoor bevatten de meeste griepbacillen (en kun je dus beter vermijden)

Nu het Coronavirus steeds dichterbij komt, zijn de mondkapjes en desinfecterende gels niet meer aan te slepen. En door de huidige griepepidemie proberen we massaal te voorkomen dat we ziek worden.

Nu het Coronavirus steeds dichterbij komt, zijn de mondkapjes en desinfecterende gels niet meer aan te slepen. En door de huidige griepepidemie proberen we massaal te voorkomen dat we ziek worden.

Hoe werkt het?

Allereerst is het goed om te weten dat je door het niezen, hoesten en praten van anderen de meeste kans maakt om besmet te raken. Griep krijgen door een object met griepbacillen aan te raken, zoals een bureau of toetsenbord, komt minder vaak voor. Ook blijven griepbacillen maar een paar uur in de lucht hangen. Toch is het belangrijk om goed je handen te wassen wanneer je op deze plekken bent geweest of aangeraakt hebt.

1. De kantine

Als je bedenkt hoeveel mensen hier dagelijks komen, kun je wel begrijpen dat het hier stikt van de griepbacillen. Uit onderzoek van Microbac Laboratories blijkt dat het vrouwentoilet en de kantine de meest onhygiënische plekken op kantoor zijn. Hier zijn gemiddeld vijftig tot honderdvijftig keer zoveel bacteriën als op andere plekken. Zorg dat je voor én na het eten goed je handen wast.

2. Traprelingen

Ook deze worden dagelijks door tientallen of honderden mensen gebruikt. Op traprelingen van staal blijven de griepbacillen trouwens minder lang zitten.

Lees ook: Bah! Dit zijn de meest vieze plekken waar jouw kind komt

3. Je toetsenbord

Je zult er niet van opkijken dat je toetsenbord vol zit met bacteriën. Helemaal met flexplekken. Volgens Chris Mason, geneticus en onderzoeker voor CBS News, scoort het toetsenbord zelfs het hoogst op de ranglijst van vieze kantoorplekken. Om besmetting te voorkomen, moet je je toetsenbord eigenlijk iedere dag desinfecteren.

4. De koffiemachine

Deze bevatten soms meer bacteriën dan een wc of deurklink. Niet gek als je ziet hoeveel mensen hier dagelijks gebruik van maken.

5. Telefoons

Ook telefoons zitten vol met bacteriën. Gemiddeld zelfs tien keer zoveel als op een wc-bril, blijkt uit onderzoek van de University of Arizona. Vergeet ‘m niet regelmatig te desinfecteren.

Bron: NSMBL, Centre for Disease Control and Prevention Foto: Getty Images