Recept voor pasteitjes met champignonragout
5 september 2017
Nog lekkerder met een klein scheutje madeira.
Kun jij ook zo genieten van pasteitjes gevuld met ragout? Nog lekkerder met een klein scheutje madeira! Dit recept is binnen 20 minuten klaar!
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
– 2 el boter
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook
– 500 g champignons, in plakjes
– 2 el bloem (25 g)
– 250 ml groentebouillon (zie het basisrecept)
– 1 dl room
– 2 el sojasaus
– 1 el verse tijmblaadjes, plus extra takjes om te garneren
– 8 pasteibakjes
Leer hier ook een recept voor beenhammetje met mosterd en dille en pompoenpuree
Aan de slag
Verwarm de oven voor tot 180°C.Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin 3 minuten de ui en knoflook. Bak de champignons een paar minuten mee tot ze slinken. Strooi de bloem erover en bak 2 minuten mee. Schep alles goed door. Schenk de bouillon en room in de pan en meng goed door. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Draai het vuur lager en laat de ragout 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met de sojasaus, tijm, peper en zout. Verwarm intussen de pasteibakjes in de oven. Verdeel de warme pasteibakjes over borden en schep de ragout erin. Garneer met een takje tijm.
Recept voor beenhammetje met mosterd en dille en pompoenpuree