×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 7: Monika deelde het bed met de zoon van haar overleden man

Vriendin 7: Monika deelde het bed met de zoon van haar overleden man
14.02.2017 - Redactie Vriendin

Toen de grote liefde van Monika (44) overleed, vond ze steun bij zijn zoon Lars (nu 32). In hun verdriet vonden ze elkaar één weekend op een manier waarover ze nooit meer praten, "Maar spijt heb ik er geen seconde van gehad."


'Lars voelde dat ik net zo veel verdriet had als hij en dat bracht ons dichter bij elkaar'  
 

Monika: “Heel soms heb ik nog contact met Lars. Er zijn dagen waarop ik hem in een opwelling bel, als ik somber ben of alles even niet lekker loopt. Dan is het fijn om zijn stem te horen. Op de sterfdag van zijn vader Thom, mijn grote liefde, drinken we koffie in een café tussen onze woonplaatsen in. Dan praatten we wat, niet eens altijd over Thom. Wel lezen we in elkaars ogen hoe erg we hem nog steeds missen. Na zeven jaar is het verdriet is wel beter hanteerbaar, maar niet minder erg geworden. Daarna nemen we weer afscheid, gaan terug naar het leven dat wij na Thoms dood los van elkaar hebben opgebouwd. Ik naar een nieuwe partner, van wie ik ook veel ben gaan houden. Lars gaat naar zijn vriendin en kind, die ik nog nooit heb ontmoet. En dat is oké. We hoeven geen onderdeel van elkaars dagelijks leven te zijn om ons verbonden te voelen met elkaar. Dat zijn we toch wel, onverbrekelijk. En niet alleen door Thom. Ook door wat er daarna is gebeurd.”

De weg kwijt
“Thom overleed op een donkere dinsdagnamiddag. Ik zal het moment waarop zijn ademhaling stopte nooit vergeten. Ik was versteend, kon niet huilen. Dat bleef de dagen erna zo. ‘Wat was het mooi,’ zeiden alle gasten die mij de hand schudden na afloop van de begrafenis die Thom zelf had uitgestippeld. ‘Helemaal in de geest van Thom.’ Ik knikte, maar voelde me bevroren. De enige bij wie ik me veilig voelde was Lars, die naast me stond, en wiens hand ik af en toe vastgreep. ’s Avonds kwam de klap. Twee vriendinnen waren met me meegegaan. Ze hadden erop aangedrongen te blijven logeren, maar dat wilde ik niet. Ik verlangde naar stilte en rust. En ik was moe, zo moe van me vier maanden sterk houden. Toch kon ik de slaap niet vatten. De tranen bleven maar komen. Om vier uur ’s nachts wist ik het echt niet meer, ik was totaal de weg kwijt. Ik zocht mijn mobiel en belde Lars. Toen ik zijn stem hoorde, werd ik weer rustig. Omdat hij exact hetzelfde voelde als ik. Ook hoorde ik in zijn stem iets van Thom. Dat was me tot dat moment nooit opgevallen, maar het was zó fijn." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 7.  

Meepraten over dit verhaal? Dat kan op ons forum

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Wen Xin (19): ‘Elke keer als ik in de spiegel kijk, vraag ik me af: op wie lijk ik?’

22.11.2017 - De ouders van de Chinese Wen Xin (19) lieten haar als baby achter in een doos in een park. Omdat ze nieuwsgierig is naar haar afkomst, is ze een zoektocht begonnen. “Voor even hun liefde voelen, een enkele omhelzing, dat zou al heel wat zijn...”

Lees meer!
Miranda: ‘De kans om de loterij te winnen, was groter dan de kans op een kindje’

22.11.2017 - Miranda (37) wilde dolgraag een tweede kind, maar na de chemokuren die haar man moest ondergaan, was dat zo goed als uitgesloten. Net toen ze zich daarbij had neergelegd, raakte ze zwanger. “Dit kind is ons cadeautje. Een lichtpuntje, na al die zware jaren.”

Lees meer!
Jeanettes man overleed onverwachts: 'Niemand weet dat we al in scheiding lagen'

21.11.2017 - Het huwelijk van Jeanette (38) liep al langer niet lekker. Haar man Mark kreeg een hartoperatie, daarna zouden ze uit elkaar gaan. Maar toen ging het mis... 'Amper zeven uur nadat hij was bijgekomen overleed hij.'

Lees meer
Musicalster Anouk van Nes: ‘Het leven is lichter als je liefde hebt'

21.11.2017 - Musicalster Anouk van Nes (46) heeft een bewogen periode achter de rug. Ze bleef ongewild kinderloos, is gescheiden, vond een nieuwe liefde en kreeg twee nieuwe heupen. “Ik ben nu af van grote dromen. En dat voelt wel zo rustig.”

Interview

1

Vrijdag veilingdag: win een sieradenset van By Biek (t.w.v. € 128,50)

20.11.2017 - De sieraden van By Biek zijn gemaakt van gerecycled koper. Op Vriendin’s Vrijdag Veilingdag geven we deze vrijdag een set (t.w.v. € 128,50, ByBiek.nl) weg, met daarin oorbellen, een ketting en een oorcuff.

Lees meer!
Lezeressen vertellen: 'Zo hebben wij elkaar versierd'

16.11.2017 - Weet je het nog, hoe hij je hart veroverde? Of heb je zelf de eerste stap gezet? Acht lezeressen vertellen: “Op donderdag hadden we een date, maar woensdag belde hij: ‘Ik kon niet meer wachten.’”

Lees meer!
Sylvia: ‘Niemand hoort graag over andermans stoelgang’

16.11.2017 - Sylvia (49) heeft colitis ulcerosa, een chronische darmziekte. De aandoening bezorgt haar gemiddeld eens per week een slapeloze nacht met pijn en heftige diarree. “Hoe vaak ik niet hoor: wat zie je er moe uit. Dan bestel ik maar weer de beste foundation die er is.”

Lees meer!
'Wij zijn 17 en zitten vol plannen'

15.11.2017 - Ze zijn jong, maar hebben al een duidelijk idee van de toekomst. Bekijk hier de jubileumcampagne van SIRE, ‘Luister naar de toekomst’. Hier vertellen jongeren van 17 hoe positief ze kijken naar de toekomst van Nederland en hoe zij daar een bijdrage aan willen leveren.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 200 |