×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Froukje verliet haar gezin voor haar minnaar en kreeg spijt

Vriendin 47: Froukje verliet haar gezin voor haar minnaar en kreeg spijt
22.11.2016 -

Froukje (54) en Hans (56) waren 21 jaar samen toen Froukje in 2007 verliefd werd op een ander en de scheiding aanvroeg. Vier jaar later keerde ze terug. "We hebben elkaar net op tijd weer teruggevonden."


‘Vijf jaar na onze scheiding zijn we opnieuw getrouwd’

 

Froukje: “Amper vier maanden woonde ik samen met mijn minnaar toen ik enorme twijfels kreeg. Had ik wel de juiste keuze gemaakt? Was deze nieuwe relatie het wel waard om mijn man en mijn fijne gezin aan de kant te zetten? Hans, mijn man, was in- en inverdrietig en het deed me veel pijn hem zo te zien. Onze drie zoons vonden het ook vreselijk dat ik weg was. Het liefst was ik toen al met hangende pootjes naar huis teruggegaan. Maar dat kon niet, vond ik. Ik had nu eenmaal A gezegd en moest dus ook B zeggen. Toch voelde ik me niet heel gelukkig. Ik miste mijn oude man en de nieuwe man in mijn leven bleek niet zo spannend en aantrekkelijk als ik in het begin dacht.”

Voortkabbelen
“Hans en ik leerden elkaar kennen toen we begin twintig waren. We werden verliefd, gingen samenwonen, trouwden en kregen een jaar na onze trouwdag ons eerste kind. Een zoon, kort erna gevolgd door nog twee zoons. Ons leven kabbelde rustig voort zonder noemenswaardige problemen. Met onze drie jongens ging het goed. Hans had een leuke baan met een prima salaris. Hij was een goede voetballer en werd later fulltime voetbaltrainer. Ik cijferde mezelf weg voor mijn gezin, maar daar stond ik jarenlang niet echt bij stil. Ik was zo’n moeder die alles regelde: het huishouden, de boodschappen, koken, de was, school, vakanties en alle zwem- en sportlessen van de kinderen. Elke zaterdag ging ik mee naar de voetbalclub en ik deed mijn best om alle wedstrijden van de kinderen te zien. En op zondag gingen we met het hele gezin naar de wedstrijden van het elftal van papa. O, en tussendoor had ik zelf ook nog een baan, als zweminstructrice. Dat er weinig ruimte en tijd voor mij was, realiseerde ik me lange tijd niet. Ik vond het heel gewoon dat ik altijd voor de anderen dacht. Hans zei wel altijd: ‘Froukje, jij bent de hoeksteen van het gezin. We draaien allemaal om jou.’ Dat klonk leuker dan het was, want toen ik een keer een weekend weg wilde, kon dat niet, vanwege het voetbal. Dat er weinig ruimte was voor mij, begon uiteindelijk wel een beetje te knagen. Ik dacht steeds vaker na over de vraag wie ik nu was en wat ik zelf leuk vond. Maar echt voor mezelf opkomen, deed ik niet.”

Spannender en stouter
“In ons dorp werd een reünie georganiseerd van een disco waar ik vroeger naartoe ging. Samen met Hans en mijn zussen en nichtjes ging ik erheen. Bij de bar ontmoette ik Fred, een man die ik van vroeger kende en met wie het meteen weer klikte. Hij gedroeg zich erg charmant en hoffelijk en ik was gevleid door zijn interesse in mij. Hij was getrouwd, maar stond bekend als womanizer." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 47.

Ben jij net als Froukje twee keer met dezelfde man getrouwd en wil je daarover vertellen? Praat mee op het forum of mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 22 nov '16 17:22

    Ze mag blij zijn dat haar man haar terug wilde nemen. Nu maar hopen dat ze hem niet wéér belazerd!
    Reageer!

2

3 vragen aan Mingfang Wang

21.09.2017 - Iedereen die Chinees afhaalt, heeft zich weleens afgevraagd hoe het er nou aan toe gaat achter dat luikje. Schrijfster Mingfang Wang (43) schreef er een boek over: Tijgerkop ‘waarom ik twaalf jaar het leven mijn broertje leefde’.

Lees verder
De zus van Diana werd vermoord

20.09.2017 - In mei 2016 schrikt heel Nederland op wanneer krantenbezorgster Anita (51) tijdens haar ronde door Rotterdam-Delfshaven wordt neergestoken. De dader is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf en tbs. Haar zus Diana praat er nu voor het eerst over. “Ik ben zo blij dat onze ouders dit niet meer hoeven mee te maken.

Lees verder
Irene: ‘Mijn zoon woog maar 670 gram bij zijn geboorte’

20.09.2017 - Irene (45) was pas 26 weken zwanger toen haar zoon Thomas (14) werd geboren. Zijn vooruitzichten waren niet goed.Thomas redde het, vechtend voor zijn leven met zijn ouders aan zijn zijde. Maar dat ging niet vanzelf. “Er lagen meer draden dan kind in de couveuse.”

Lees meer!
Sandra (41) heeft drie kinderen van drie vaders

19.09.2017 - Sandra heeft drie kinderen: Levi (17), Julian (13) en Fay (3). Het idee dat die alle drie een andere vader hebben, is niet iets waar Sandra's omgeving op zijn minst aan moet wennen. 'De afkeurende blikken raken me nog steeds'

Lees meer
Babette Labeij: ‘De droom om popster te worden heb ik nog steeds’

19.09.2017 - Eigenlijk was ze het liefst een internationaal beroemde zangeres geworden. Het liep anders: Babette Labeij (44) groeide uit tot Nederlands bekendste zangcoach. Daar ging een weg vol pieken en dalen aan vooraf, maar nu is ze helemaal op haar plek. “Alles is gelukt, omdat ik doe wat ik leuk vind.”

Lees meer
Doe mee aan de Week Tegen Pesten

16.09.2017 - 18 tot 22 september is het weer de Week Tegen Pesten. Deze gaat dit jaar over online pesten. Zo worden er onder andere tips gegeven voor het voorkomen en aanpakken van hiervan. In deze week wordt dit probleem op scholen, de werkvloer en in het dagelijks leven opgepakt.

Lees verder
Marjolein: 'Ik heb mijn leven te danken aan mijn zus Marieke'

15.09.2017 - Drie jaar geleden wordt bij Marjolein (47) acute lymfatische leukemie (ALL) vastgesteld. Ze krijgt chemotherapie en moet bestraald worden, maar de enige manier om echt te genezen is een stamceltransplantatie. Gelukkig blijkt haar zus Marieke (41) een match. “Dankzij haar leef ik nog.”

Lees verder
Blog door gasthoofdredacteur Petra: borrelalarm

14.09.2017 - Al jaren heb ik met een groep vriendinnen een borrelalarm. Als zo’n alarm afgaat, probeert iedereen van de partij te zijn en spreken we af in onze stamkroeg.

Lezen
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 193 |