×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin 47: Froukje verliet haar gezin voor haar minnaar en kreeg spijt

Vriendin 47: Froukje verliet haar gezin voor haar minnaar en kreeg spijt
22.11.2016 -

Froukje (54) en Hans (56) waren 21 jaar samen toen Froukje in 2007 verliefd werd op een ander en de scheiding aanvroeg. Vier jaar later keerde ze terug. "We hebben elkaar net op tijd weer teruggevonden."


‘Vijf jaar na onze scheiding zijn we opnieuw getrouwd’

 

Froukje: “Amper vier maanden woonde ik samen met mijn minnaar toen ik enorme twijfels kreeg. Had ik wel de juiste keuze gemaakt? Was deze nieuwe relatie het wel waard om mijn man en mijn fijne gezin aan de kant te zetten? Hans, mijn man, was in- en inverdrietig en het deed me veel pijn hem zo te zien. Onze drie zoons vonden het ook vreselijk dat ik weg was. Het liefst was ik toen al met hangende pootjes naar huis teruggegaan. Maar dat kon niet, vond ik. Ik had nu eenmaal A gezegd en moest dus ook B zeggen. Toch voelde ik me niet heel gelukkig. Ik miste mijn oude man en de nieuwe man in mijn leven bleek niet zo spannend en aantrekkelijk als ik in het begin dacht.”

Voortkabbelen
“Hans en ik leerden elkaar kennen toen we begin twintig waren. We werden verliefd, gingen samenwonen, trouwden en kregen een jaar na onze trouwdag ons eerste kind. Een zoon, kort erna gevolgd door nog twee zoons. Ons leven kabbelde rustig voort zonder noemenswaardige problemen. Met onze drie jongens ging het goed. Hans had een leuke baan met een prima salaris. Hij was een goede voetballer en werd later fulltime voetbaltrainer. Ik cijferde mezelf weg voor mijn gezin, maar daar stond ik jarenlang niet echt bij stil. Ik was zo’n moeder die alles regelde: het huishouden, de boodschappen, koken, de was, school, vakanties en alle zwem- en sportlessen van de kinderen. Elke zaterdag ging ik mee naar de voetbalclub en ik deed mijn best om alle wedstrijden van de kinderen te zien. En op zondag gingen we met het hele gezin naar de wedstrijden van het elftal van papa. O, en tussendoor had ik zelf ook nog een baan, als zweminstructrice. Dat er weinig ruimte en tijd voor mij was, realiseerde ik me lange tijd niet. Ik vond het heel gewoon dat ik altijd voor de anderen dacht. Hans zei wel altijd: ‘Froukje, jij bent de hoeksteen van het gezin. We draaien allemaal om jou.’ Dat klonk leuker dan het was, want toen ik een keer een weekend weg wilde, kon dat niet, vanwege het voetbal. Dat er weinig ruimte was voor mij, begon uiteindelijk wel een beetje te knagen. Ik dacht steeds vaker na over de vraag wie ik nu was en wat ik zelf leuk vond. Maar echt voor mezelf opkomen, deed ik niet.”

Spannender en stouter
“In ons dorp werd een reünie georganiseerd van een disco waar ik vroeger naartoe ging. Samen met Hans en mijn zussen en nichtjes ging ik erheen. Bij de bar ontmoette ik Fred, een man die ik van vroeger kende en met wie het meteen weer klikte. Hij gedroeg zich erg charmant en hoffelijk en ik was gevleid door zijn interesse in mij. Hij was getrouwd, maar stond bekend als womanizer." 

Lees het hele verhaal in Vriendin 47.

Ben jij net als Froukje twee keer met dezelfde man getrouwd en wil je daarover vertellen? Praat mee op het forum of mail je verhaal naar post@vriendin.audax.nl.

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem di 22 nov '16 17:22

    Ze mag blij zijn dat haar man haar terug wilde nemen. Nu maar hopen dat ze hem niet wéér belazerd!
    Reageer!
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Vlog: kijkje achter de schermen bij de fotoshoot met Laura Ponticorvo

20.07.2017 - Deze week vertelt Laura in een interview over haar naaktfoto's die onlangs online verschenen. Voor dit artikel werden mooie foto's gemaakt en Laura laat zien in haar vlog hoe de fotoshoot verliep.

Video
Tess: 'Kay is nu de beschermengel van zijn tweelingbroertje Ian'

20.07.2017 - Na een noodzakelijke, maar risicovolle behandeling tijdens haar zwangerschap, verloor Tess (23) een van haar nog ongeboren tweelingzoontjes. Ian redde het, zijn broertje Kay niet. “Als ik een tweeling zie, denk ik altijd: zo had het eigenlijk moeten zijn.”

Lees meer

2

Liesbeth en Caressa maken knuffels aan de hand van kindertekeningen

19.07.2017 - Kindertekeningen vormen de inspiratiebron van de knuffels die Liesbeth (39) en Caressa (30) maken. Elke knuffel is dus uniek. Iets waar ze zelf heel vrolijk van worden, en hun kleine klantjes ook. “Daar doen we het voor. Geen grotere voldoening dan een blij kind.”

Lees meer
Laura Ponticorvo: 'En toen stonden mijn naaktfoto's ineens online'

19.07.2017 - Als hackers naaktfoto’s van Laura (31) stelen en online zetten, stort haar wereld in. “Ik ben door een heel diep dal gegaan. De daders realiseren zich niet wat een impact dit heeft op iemands leven.”

Lees meer
Patricia ging op vakantie met haar vriendin: 'Het zou onze vakantie sámen zijn, maar toen werd ze verliefd'

18.07.2017 - Patricia (29) keek enorm uit naar haar vakantie met vriendin Romy (29), die net als zij single was. Samen zouden ze op avontuur gaan. Het liep anders. "Daar zat ik. Alleen. Mijn vriendin was de hort op en ik had al mijn boeken al uit."

Lees haar verhaal
De zomer van... Margreet Beetsma

18.07.2017 - De leukste tijd van het jaar: de zomervakantie! Elke week vertelt een bekende Nederlander in Vriendin over zijn of haar mooiste vakanties. Deze week de zomerverhalen van Editie NL-presentator Margreet Beetsma (44): “Het liefst ga ik met mijn gezin op roadtrip.”

Lees meer
Deze week: gratis Zomerdoeboek

17.07.2017 - Vriendin is deze week extra dik met 24 pagina's zomerplezier. Met onder andere spelletjes, inspiratie, tekenplezier en verhalen.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 186 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!