Placeholder

Recept voor preistamppot met zalm en kappertjes

Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

Deze preistamppot met zalmfilet is ook erg lekker met gerookte zalmblokjes of zalm uit blik dóór de stamppot.

hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 5 el olijfolie
  • 800 g prei, in ringen
  • 4 zalmfilets à 125 g
  • 200 g crème fraîche
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • Extra: pureestamper

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit in een koekenpan 3 el olijfolie.
  2. Bak de zalmfilets in 5 min. bruin en van binnen rosé. Keer de filets halverwege.
  3. Verhit in een hapjespan de laatste 2 el olijfolie. Bak de preiringen in 4 min. knapperig gaar.
  4. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep er de prei, de kappertjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door.
  5. Schep de stamppot op 4 borden. Leg op elk bord een zalmfilet erbij.

Tip Neem ook eens gerookte zalmblokjes of zalmfilet uit blik en schep de zalm door de stamppot.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Productie: Tessa Klösters. Recepten: Katinka Huiskamp. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Hanneke Boers. M.m.v. Nijhof, Dille & Kamille, Bedazzle, Zara Home, Studio Bazar.