Placeholder

Recept voor rabarberjam met sinaasappel en gember

Lekker voor bij de paasbrunch! Met dit recept maak je een aantal potten jam. Idee: plak een etiket met een leuke tekst op de potten.

Lekker voor bij de paasbrunch! Met dit recept maak je een aantal potten jam. Idee: plak een etiket met een leuke tekst op de potten.

Voor ca. 4 potten.

Boodschappenlijstje:

  • 1250 g rabarber
  • 2 sinaasappels
  • 1 el gemberpoeder
  • 500 g geleisuiker speciaal
  • Belangrijk: 4 goed schoongemaakte jampotten.

 

 

Aan de slag!

  1. Maak de rabarberstengels schoon en snijd ze in stukjes van 1 centimeter.
  2. Doe ze in een ruime pan.
  3. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp de schil boven de rabarber (alleen het oranje).
  4. Pers de sinaasappels uit en schenk het sap in de pan.
  5. Kook de rabarber in 5-10 minuten gaar.
  6. Voeg de gemberpoeder en geleisuiker toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
  7. Laat de rabarber 1-2 minuten goed doorkoken, schep eventueel schuim af.
  8. Schenk de jam in potten, sluit ze meteen en zet ze ca. 5 minuten op hun kop.
  9. Bewaar de potten in de koelkast.

TIP: Hoe langer je de rabarber kookt, hoe fijner de jam wordt. Hou je van jam met stukjes? Kook de rabarber dan korter.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Desirée van Dijk.