Placeholder

Recept voor gevulde zoete paprika’s met kippengehakt en kruiden

In België zijn de heerlijke kookboeken van Pascale Naessens al enorm populair, en in Nederland wordt ze ook steeds bekender. En terecht, want haar filosofie is dat je best mag genieten van gezond eten.

In België zijn de heerlijke kookboeken van Pascale Naessens al enorm populair, en in Nederland wordt ze ook steeds bekender. En terecht, want haar filosofie is dat je best mag genieten van gezond eten.

Vriendin mag alvast 3 recepten uit het boek Puur Eten dat je gelukkig maakt (deel 2) met jou delen. Vandaag delen we het recept van gevulde zoete paprika’s met kippengehakt en kruiden. Benieuwd naar meer gerechten van Pascale? Probeer dan haar recept voor lasagne van groenten met kaas en zalm met olijven-pistache-tapenade en tomaatjes.

Bereiding: 20 minuten
Gaartijd: 30 minuten

Ingrediënten

• 4 grote lange paprika’s
• 400 g kippengehakt (zie tip)
• 150 g groene olijven, ontpit
• 10 zongedroogde tomatenpartjes in olijfolie
• 1 handvol (20 g) basilicum
• 1 handvol pijnboompitten
• 2 knoflookteentjes

Aan de slag

1. Hak de olijven, de zongedroogde tomaten, het basilicum, de pijnboompitten en de knoflook fijn en meng alles met het kippengehakt (zie tip) en een goede scheut olijfolie. Kruid met peper en zout.

2. Snijd het hoedje van de paprika’s en haal de zaadjes er voorzichtig uit. Geef met de punt van een mes een inkerving onderaan in de paprika, zodat de lucht weg kan als je de paprika vult. Lepel de vulling met een kleine lepel in de paprika’s.

3. Leg de paprika’s in een ovenschaal en schik de hoedjes ernaast. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

Tips

• Kippengehakt kun je gemakkelijk vinden bij de slager of in de supermarkt. Wil je zelf kippengehakt maken, gebruik dan vooral het vlees van de poten, want dat is niet zo droog en heeft meer smaak.

• Als je een mixer gebruikt om de vulling te maken, heb je geen structuur meer in je gehakt en wordt het allemaal net iets te papperig. Het gaat wel sneller, dat geef ik toe.

• Schep met een kleine lepel wat vulling in de paprika en duw met de bolle kant van de lepel de vulling naar beneden. Als je de paprika tegen het licht houdt, zie je hoe ver de vulling zit. Je kunt de paprika voor drie vierde vullen.

Puur Eten dat je gelukkig maakt (deel 2), Pascale Naessens €24,99