Placeholder

Koken met Pascale: Zalm met olijven-pistache-tapenade en tomaatjes

In België zijn de heerlijke kookboeken van Pascale Naessens al enorm populair, en in Nederland wordt ze ook steeds bekender. En terecht, want haar filosofie is dat je best mag genieten van gezond eten.

In België zijn de heerlijke kookboeken van Pascale Naessens al enorm populair, en in Nederland wordt ze ook steeds bekender. En terecht, want haar filosofie is dat je best mag genieten van gezond eten.

Vriendin mag alvast 3 recepten uit het boek Puur Eten dat je gelukkig maakt (deel 2) met jou delen. Deze keer de zalm met olijven-pistache-tapenade en tomaatjes. 

Ingrediënten:
-zalmfilet (één stuk, 180 g per persoon)
-100 g groene olijven zonder pit
-50 g pistachenoten
-enkele plukjes dille
kerstomaatjes met kroontje
-gedroogde tijm

Aan de slag:
Mix de olijven met de pistachenoten en een scheut olijfolie. Snijd de zalm in stukken en leg deze in een ovenschaal. Schik de tapenade tussen de zalmstukken. Leg de tomaatjes in een andere ovenschaal. Kruid met peper, zout en wat gedroogde tijm en giet er wat olijfolie over. Zet samen 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. Werk af met wat dille.

Werk: 15 minuten

Gaartijd: 15 à 20 minuten

Kookboek Puur Eten dat je gelukkig maakt (deel 2), Pascale Naessens €24,99