Placeholder

Vakantiestress? Zo ga je ontspannen op vliegvakantie

In juli en augustus reizen per dag gemiddeld 200.000 mensen langs Schiphol. Voel je stress voor de drukte die gaat komen? Met deze tips verloopt je reis soepeler!

In juli en augustus reizen per dag gemiddeld 200.000 mensen langs Schiphol. Voel je stress voor de drukte die gaat komen? Met deze tips verloopt je reis soepeler!

Omdat een goede voorbereiding het halve werk is
 

1. Wees op tijd
Dit is tijd die je luchtvaartmaatschappij aangeeft. Neem daarom contact op met je luchtvaartmaatschappij voor actueel advies. Houd over het algemeen rekening met 2 uur van tevoren inchecken voor Europese vluchten en 3 uur van tevoren voor intercontinentale vluchten.

2. Controleer of je reisdocumenten nog geldig zijn
Check ruim voor vertrek of je paspoort/identiteitskaart/visum nog geldig is. Voor vragen over je reisdocumenten kun je terecht bij de Rijksoverheid.

3. Controleer wat er mee mag in je handbagage
Vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 ml zijn geen probleem. Stop ze wel even in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter. Producten die je na security koopt, kun je sowieso meenemen het vliegtuig in. Scharen, nagelvijlen en andere scherpe voorwerpen mogen alleen aan boord in ruimbagage. Meer weten? Bekijk hier de bagageregels.

4. Houd vloeistoffen en elektronica apart bij de controle
Heb je vloeistoffen en/of elektronica in je handbagage? Stop ze dan in een aparte bak bij de centrale security. Zo kunnen ze sneller gecheckt worden en ben je in no-time door de controle.

5. Handbagage: travel light
Reis met zo min mogelijk handbagage. Als je zo veel mogelijk bagage incheckt, ben je sneller door de controle. Check je luchtvaartmaatschappij voor maximaal gewicht en afmetingen.

6. Reserveer online een parkeerplek
Met een online reservering ben je in de drukke vakantieperiode zeker van een plek die bij je past. Vul je gewenste data in en je ziet meteen welke parkeerproduct de beste match is. 

7. Check op de site van de Douane wat je mee terug mag nemen
De Douane controleert op Schiphol welke goederen je Nederland mag invoeren vanuit je reisbestemming. Of het nu gaat om alcohol en tabak, namaakartikelen, souvenirs of etenswaren: op de site van de Douane of in de Douane reizen-app lees je alles over de do’s en don’ts.

Meer weten? Kijk op www.schiphol.nl/zomer