Placeholder

Mijn onvergetelijke zomerliefde…

Heerlijk, de zomer… Lezeressen vertellen over die ene vakantieliefde die zij nooit zullen vergeten.

Heerlijk, de zomer… Lezeressen vertellen over die ene vakantieliefde die zij nooit zullen vergeten.

‘Mijn vriendin klom over het balkon om ons in de gaten te houden’
MARIËLLE (27): “Mijn vriendin en ik kregen alle aandacht van twee jongens uit het entertainmentteam. We waren als veertienjarigen op vakantie in Turkije en het duurde niet lang of we waren allebei verliefd. Gelukkig niet op dezelfde jongen. In de loop van de vakantie belandde ik bij ‘mijn verkering’ op de slaapkamer. Mijn vriendin was zo nieuwsgierig, dat ze vanuit de aangrenzende hotelkamer over het balkon is geklommen om ons in de gaten te houden. Doodeng! De gordijnen zaten ook nog eens dicht, dus ze kon niets zien. Achteraf hebben we er verschrikkelijk om gelachen en dat doen we nu, dertien jaar later, nog weleens. Het jaar erop gingen we weer naar hetzelfde hotel, waar we uiteraard hoopten onze vakantieliefdes weer tegen te komen. Maar het liep anders dan gedacht. Beide mannen hadden inmiddels een vriendin en ze hadden zelfs trouwplannen. Daar ging ons sprookje… Gelukkig hebben we geweldige herinneringen aan die ene vakantie overgehouden.”

'Die Turkse barman was het tegenovergestelde van mijn ex'
FROUKJE (36): “Ik kwam net uit een relatie, die maar liefst zeven jaar had geduurd. Hij was mijn jeugdliefde: we hadden grootse plannen voor de toekomst, totdat hij een ander tegenkwam op wie hij verliefd werd. Ik was er kapot van. Wekenlang heb ik niet veel meer gedaan dan heel hard huilen. Mijn beste vriendin stelde voor er samen een weekje tussenuit te gaan. Ik moest er niet aan denken. Vrolijk doen en feestvieren: ik wist niet eens meer hoe dat moest! Toch liet ik me overhalen. We kozen voor een week Turkije. ‘Wie weet helpt een knappe Turkse man je wel over je liefdesverdriet heen’, zei mijn vriendin nog. Nou, er ging veel gebeuren, maar dat niet, wist ik zeker. Zon, zee, strand en lekker eten en drinken: daarbij zou ik het houden. We waren echter nog geen 24 uur in Turkije of ik verdronk in de ogen van – hoe cliché – de barman. En naarmate ik meer wijntjes dronk, werden zijn ogen alleen maar mooier. ‘Zie je wel, een andere man is het beste medicijn’, fluisterde mijn vriendin in m’n oor. Ik ontkende, maar wel een stuk minder stellig dan daarvoor. We bleven hangen tot sluitingstijd. Daarna kwam hij bij ons zitten. Hij sprak goed Engels en vertelde dat hij studeerde en in de zomer achter de bar stond. Hij was twee jaar jonger dan ik en had een goddelijk lijf. Het tegenovergestelde van mijn ex, die voldeed aan het prototype Hollander: blond, stevig en blauwe ogen. Na een half uurtje kletsen vertrok mijn vriendin naar ons hotel en ging ik met hem mee naar zijn huis. Daar hebben we hartstochtelijk gezoend en later ook seks gehad. Mijn eerste onenightstand ooit. Ik vond hem geweldig. Verliefd dook ik die nacht mijn eigen bed in. De gedachte aan mijn ex had ik tijdelijk verdrongen en dat voelde geweldig. De volgende ochtend kwam de kater, letterlijk en figuurlijk. Mijn hoofd bonsde en beetje bij beetje reconstrueerde ik wat er die nacht was gebeurd. Ik had seks gehad met een onbekende. Gelukkig wel veilig, maar hoe fout had het kunnen aflopen, daar met z’n tweeën in zijn huisje. Mijn vriendin had geen adres, niets! Van het verliefde gevoel was niets meer over. Door dit soort dingen te doen zou ik echt niet sneller over mijn liefdesverdriet heen komen. De rest van onze vakantie heb ik rustig gehouden en vooral veel geluierd en gepraat met mijn vriendin. Die Turkse jongen heb ik niet meer gezien. Hij was en is mijn enige onenightstand, waardoor ik hem toch nooit zal vergeten.”

'Was ik lesbisch? Of biseksueel?'
JENNIFER (26): “Ik had nog nooit gevoelens voor vrouwen gehad, maar op Ibiza gebeurde het. Ze was zo mooi, ik bleef maar naar haar kijken. Zij overigens niet naar mij, zij was alleen maar druk met alle mannen die de hele dag om haar heen hingen. Het was een vrouw naar wie iedereen even kijkt, iemand met de X-factor. Het bracht me ontzettend van mijn stuk. Was ik lesbisch? Biseksueel? En wat zou ik hebben gedaan als zij mijn blikken wel had beantwoord? Ik heb even op het punt gestaan het aan mijn zus, met wie ik daar was, te vertellen. Maar omdat ik het zelf niet goed snapte, heb ik het voor me gehouden. Mijn verliefdheid was zo heftig, dat ik zelfs droomde dat we seks hadden. Na die week heb ik haar nooit meer gezien en heb ik ook nooit meer op die manier gevoelens voor vrouwen gehad. Ik heb nu drie jaar een relatie met een man die ik het pas verteld heb. Hij reageerde heel relaxed en zei dat hij het wel opwindend vond. Een typische mannenreactie!”