Niet zijn ex, maar zijn moeder is het probleem...

Zijn ex blijft de gewenste schoondochter

Vriendin 48 – Anneloes (33) vindt het geen probleem dat haar nieuwe vriend twee kinderen en een ex-vrouw heeft. Maar dan ontmoet ze haar schoonmoeder, die duidelijk laat merken dat Anneloes in haar ogen een indringer is.

Vriendin 48 – Anneloes (33) vindt het geen probleem dat haar nieuwe vriend twee kinderen en een ex-vrouw heeft. Maar dan ontmoet ze haar schoonmoeder, die duidelijk laat merken dat Anneloes in haar ogen een indringer is.

Anneloes: “Toen ik een jaar geleden verliefd werd op René, kende ik zijn situatie. Hij was net gescheiden en vader van twee kleine kinderen, Rolf van drie en Saskia van net een jaar. Uiteraard heeft hij een ex-vrouw die een belangrijke rol in mijn leven zou gaan spelen als ik met René verder zou gaan. Ik werd van diverse kanten gewaarschuwd over mijn rol als ‘tweede vrouw’. 'Je krijgt ook met de moeder van die kinderen te maken, vergeet dat niet,’ zei mijn moeder.

Met al deze goedbedoelde waarschuwingen in mijn hoofd zag ik enorm op tegen de kennismaking met Marly, de ex-vrouw. Maar na afloop van ons bezoek aan haar kon ik niet anders dan constateren dat het honderd procent meegevallen was. Marly was geen heks van een ex,

René was blij dat onze kennismaking zo goed was verlopen. ‘Marly is en blijft de moeder van mijn
kinderen, ik kan niet om haar heen. Bovendien is ze nog steeds, ondanks de scheiding, een belangrijk deel van de familie. Ze komt vaak bij mijn moeder,’ vertelde hij.

Zijn moeder Willemijn deed in de maanden daarna alles om me te laten merken dat ze me niet moest. Dat ik de vrouw was die René weer gelukkig maakte na een huwelijk met een vrouw met wie hij niets meer deelde, telde blijkbaar niet “‘Voor de kinderen is het fijner als hun mama en papa samen zijn,’ zei ze terwijl ik naast haar zat”

Op pagina 35 van Vriendin 48 kun je heel het verhaal van Anneloes lezen.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wat zou jij doen?

 • manela
  manela
  Als schoonmoeder wilt dat haar zoon verder gelukkig leeft dan moet ze dat soort dingen niet zeggen waar anneloes bij is , ,ik heb zelfde gehad , dat oorzakte veel problemen tussen mijn ex en mij, uiteindelijk ben ik gesprek aangegaan en zegdt dat ik dat soort dingen niet wil horen ,ze dat ex van zoon geweldig vindt prima ,maar ik ben zijn toekomst dan zou ze mij ook moeten accepteren en en geen vergelijkenis meer moet maken , het heeft geholpen ;)
  Beantwoorden
 • freevrouw
  freevrouw
  Eerst met haar man en hem voor een keuze stellen: of hij staat achter mij en accepteert het gedrag van mijn moeder ook niet of Anneloes gaat niet meer mee naar haar schoonmoeder. Daarna het gesprek met haar schoonmoeder en de ex van haar man praten en duidelijk zeggen hoe ze zich voelt in die situatie. Ik ben echt nijdig op die vent van haar. Het is wel lekker makkelijk hoe hij reageert.
  Beantwoorden
 • mirretje17468
  mirretje17468
  Ik heb zelf ook zoiets meegemaakt. Dat zelfs de ex ook erg moeilijk deed. Ons huwelijk is toen ok mis gelopen maar dat heeft niet alleen te maken met mijn ex schoonmoeder en de vorige ex van mijn ex. Mijn ex zelf heeft er ook heel veel aan verpest. Maar ik ben altijd mijzelf gebleven en ik denk dat dat het aller belangrijkste is. Blijf jezelf. Ga je zeker niet aanpassen aan hun, want daar bereik je dan echt niets mee. Het enigste wat je dan later hebt is dat je jezelf de schuld gaat geven als het eventueel mis loopt. Heel veel sterkte in de toekomst en blijf je zelf.
  Beantwoorden
 • Bam Bam
  Bam Bam
  als je vent een vent is praat hij eens even goed met zijn moeder...ik bedoel zo laat je de persoon van wie je houdt toch niet behandelen?
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Sorry, een beetje naief van haar. Zij zou haar man en de schoonmoeder moeten confronteren dat zij het niet langer neemt en keuze stellen!
  Beantwoorden
 • marijke_bj
  marijke_bj
  Voor mijn schoonmoeder is geen enkele schoondochter goed genoeg. Ze zal dit niet openlijk zeggen maar laat dit in alles blijken. Zo komt ze nooit bij ons op bezoek, terwijl we slechts 5 minuten verderop wonen, als wij komen is het opzitten en pootjes geven en zo zijn er nog 100 voorbeelden. Ik heb geprobeert het gesprek aan te gaan, ik heb geprobeert haar te negeren, niets werkt. Mijn vriend en ik hebben het erover gehad en hij vertelde dat zijn exen soms zelf weg zijn gegaan om zijn moeder. Pff dacht ik nog zo erg kan het niet zijn. Nou wel dus. Maar ik heb mijn grenzen gesteld en met mijn vriend afgesproken dat wij samen iets op willen bouwen en dat het pech is als zijn moeder mij niet goed genoeg vind. Helaas voor haar. Hij houd van mij. Zijn zusje is net zo erg al dan niet erger met opmerkingen als je hebt mijn broer afgepakt en je bent geen familie dus niet welkom. Ik heb me er maar bij neergelegd dat ze denken dat dit uiteindelijk leidt tot een breuk. Wij weten gelukkig beter en mijn vriend let er op dat hij ook tegen hun duidelijk laat merken dat hij voor mij gekozen heeft. Mijn advies zorg dat je partner en jij op een lijn zitten, probeer dan het gesprek aan te gaan en als dat niet lukt probeer het dan los te laten. Je hebt er alleen maar last van en veranderen doet ze toch niet. Succes.
  Beantwoorden
 • Eefje84
  Eefje84
  want zo gaat je relatie niet goed en zo meteen krijg jij nog de schuld ook ze moet je maar accepteren want respect moet jij krijgen;)
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  Ik zou graag je volledig verhaal willen lezen maar ik kan het nergens vinden. ....
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen