Vriendin zoekt jou

Schrijf een column voor Vriendin.nl

We zien regelmatig inzendingen van columns/blogs/verhalen voorbij komen. We willen je hier graag een podium voor bieden. Kun jij mooi schrijven en wil je een column insturen? Dat kan voortaan!

Zo werkt het:
-Schrijf een column over je ervaringen met je gezin, liefdesleven, werk, vriendschap(pen) of familie. Heb je geen inspiratie? Dan kun je de onderwerpen hieronder gebruiken (dit is niet verplicht).
-Je deelname is eenmalig. Je hoeft dus niet voor een lange periode columns te schrijven. We willen na een column weer een andere schrijver/schrijfster aan het woord laten. 

-De column is maximaal 350 woorden.  
-De column verschijnt op Vriendin.nl. 
-De column wordt nagekeken op eventuele spel- of stijlfouten.
-De column kan anoniem geplaatst worden. Geef dit aan in het formulier!
-Vind je het leuk om een foto mee te sturen? Dat kan, maar dit is dus niet verplicht.

Je doet mee door het onderstaande formulier in te vullen. 

Mogelijke onderwerpen:
-Mijn grootste blooper ooit.
-Fijnste vakantieherinnering.
-Dit weet niemand van mij.
-Mijn leukste/stomste/raarste date ooit. 
-Mijn mooiste jeugdherinnering. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Peggy

Hallootje, ik ben dus nu sinds september een beetje werkeloos. Ik heb nog een twee maand gewerkt in een beetje rare situatie en werd toen weer werkeloos…. dus nu sta ik voor de keuze wat wil ik gaan doen………winkel met de nodige verlpichtingen of wat anders..maar wat dan? Wat wil ik ik wil wel iets in patholie gaan doen maar ook wel iets in dagbesteding met oudjes. Duh.. wat wil ik nu? Boek schrijven wil ik ook. Omg wat wil ik? Dit houd mij dagelijks bezig..ik ben weer gaan schrijven op fb in de vorm van Eem column omdat dat gevraagd werd en ik kan ventileren.?

Beantwoorden
Janneke Verhoeven

Hoi!

Wat ontzettend leuk dit!
Ik zou dolgraag mijn column insturen. Ik denk dat hij wel passend zou kunnen zijn 🙂

Bij deze mijn naam en emailadres.
Nemen jullie contact met mij op per email? Dan kan ik hem evt. opsturen.

(Duim duim)
Groetjes,
Janneke Verhoeven

Ik hoor het graag!

Groetjes,
Janneke Verhoeven

Beantwoorden
Melissa Vaders

In mijn vrije tijd schrijf ik columns over alledaagse gebeurtenissen maar dan met een dosis humor. Wat menig vrouw denkt maar niet durft te zeggen. Het zou super leuk zijn als jullie een column van mij zouden willen plaatsen. Op mijn site http://columnbymelissa.jouwweb.nl
staan mijn columns. De column die ik voor Vriendin heb geschreven blijft nog geheim tot ik hopelijk iets van jullie hoor . …

Beantwoorden
Isabella

Beste Vriendin,

Ik vind het heel leuk en fijn om te schrijven. Om dingen die ik mee maak of voel te verwoorden. Ik heb een stukje geschreven over dierbare momenten. Iets waar ik nu pas besef over heb. Ik zou het graag met jullie willen delen.

Ik hoor graag van jullie,
Liefs

Beantwoorden
Jua

Hoi ik zou heel graag een verhaal schrijven v vriendin , ik ben sinds mijn handicap niets anders gaan doen dan schrijven over van alles , en merk dat ik hier best wel goed in ben . Gr J

Beantwoorden
Mieke

10 jaar geleden. Verdriet verandert in boosheid. Hij ging zich vreemd gedragen, ik signaleerde dat niet meteen…. was druk met mijn werk in de zorg (onregelmatige tijden). Hij had, als kleine ZZP-er in 2008 weinig opdrachten (waarover hij niet sprak) verdiende nauwelijks geld. Kwam een vrouw tegen die hem zou helpen???!!! Ook nog eens 17 jaar jonger (hij 62 en zij 44). Hallelujah!!! Na 10 jaar ben ik (na 5 en een halve maand een relatie met haar te hebben gehad) toch weer met hem verder gegaan… gewoon omdat ik destijds intens van die man hield. Ik werd daarna ziek (borstkanker) Daarna werd hij ziek… bacerieele endocarditis (bacterie op de hartklep) dus…12 weken ziekenhuis, open hart operatie. In die tijd kwam ik er achter dat het financieeel een enorme puinhoop was. Toen brak ik!!! Geen cent te makken, dus gedwongen om met hem door te gaan om puin te ruimen!!! Huis verkocht voor te weinig, maar oke. Huren nu een (te duur) appartement om status overeind te houden (is mijn invulling). En deze stomme trut werkt daar aan mee!!???

Beantwoorden
Esmiralda

Dikke “pret” en een gehaktstaaf
Jarenlang heb ik mijn kop in het zand gestoken. Van maat 34 tot en met maat 44. Bij elk maat hoorde een nieuw excuus. En bovenal ook ongeloof. Tot aan tien jaar geleden was ik heel slank. Zo slank dat ik bij een ziekenhuisopname voor keelproblemen extra (ja, extra!) voeding kreeg. Ik mocht chips, bifi-worstjes en kaas. In een ziekenhuis! Misschien ben ik in die periode blijven hangen. In ieder geval ben ik er in mijn hoofd in blijven hangen, maar mijn lijf heeft absoluut nieuwe tijden meegemaakt. Voor het eerst in mijn leven heb ik een buik gecreëerd. Zo een die letterlijk over je broek heen komt. En mijn heupen stralen in volle glorie naar weerskanten. Tot verdriet van mijn armen die iets achterblijven, maar hun best doen om evenredig mee te groeien. Ik ben te dik.
Mijn BMI bevestigt de uitspraak. What the fuck. Hoe is het mogelijk? Nou, de schuldige is wat mij betreft mijn trouwe vriend, namelijk mijn pret-pil. Zonder pret-pil ben ik een emotioneel, paniekerig en angstig wrak. Verschillende keren hebben mijn pret-pil en ik afscheid van elkaar genomen, maar we kunnen niet met maar ook niet zonder elkaar. We zijn tot elkaar veroordeeld. Bij de pret-pil hoort veel goeds. Zoals dat ik mijn leven op een normale manier kan leiden (oké, ik heb mijn rariteiten). Alleen heeft mijn metgezel nooit genoeg. Ik ben ruim 25 kilo aangekomen na onze eerste ontmoeting.
Dus met elk maatje meer verschuil ik me achter mijn lot, maar is dat wel terecht? Het is namelijk ook wel makkelijk. Is mijn pilletje echt de schuldige van iedere gehaktstaaf, chocoladereep of amandelbroodje die ik naar binnenwerk? Misschien niet. Het wordt tijd te accepteren dat ik een ongezonde leefstijl heb of het is tijd om te veranderen. Ik kies voor het laatste. Sinds vorige week ben ik gestart met een diëtist. Een goeroe-achtig type aan wie ik al mijn maten, zondes en verlangens heb toevertrouwd. Ik geef me over en zet de knop om. Al is het maar om straks definitief mijn pret-pil de schuld te geven…

Beantwoorden
karina Dorresteijn

wat superleuk, ik slaap weinig en.schrijf snachts de beste verhalen haha. Het lijkt me te gek eens een column/blog voor Vriendin te schrijven!

Beantwoorden
Chrisje

Hey, ik zie niet meteen het formulier waar ik mijn column kan publiceren…

Beantwoorden
Nance

Hallo vriendin!
Wat een leuk initiatief! Ik doe graag mee. Ik schrijf al jaren korte verhalen, soms serieus en vol uit mijn emotie, maar het liefst op mijn eigen nietsontziende wijze en met humor en zelfspot. Er is vorig jaar een verhalenbundel uitgegeven, waarin ik vrouwen in de overgang, door de meest voorkomende verschijnselen sleep.

Beantwoorden
Lucienne

Hoi Vriendin,
Misschien ligt het aan mij, maar hierboven wordt verwezen naar een formulier om in te vullen. Ik zie geen formulier. Is deelname niet meer mogelijk? Of zit ik nu het formulier in te vullen?

Beantwoorden
Ramona Bouw

Hi, lieve vriendin!

Ik zag deze oproep, en besefte me dat ik hier misschien eens kans zou maken om een stukje te kunnen schrijven.
Vroeger werkte ik veel in dagboeken, ben een aantal keer een eigen website begonnen om mijn levensverhaal neer te schrijven. Helaas heb ik het alleen niet aan gedurfd om hem openbaar te laten staan. Eerst zou ik graag eens iets met wat kleins willen beginnen. Ik hoop dat jullie nog weleens opzoek zijn naar andere schrijvers!
Lieve groetjes, Ramona

Beantwoorden
J.v.O

Ik zou graag voor Vriendin column’s willen schrijven. Het schrijven werkt voor mij persoonlijk rustgevend, helend en inzichtgevend, daarnaast brengen de column’s hopelijk de lezers een bepaalde herkenning.

Beantwoorden
Denise Hagmeijer

Graag schrijf ik een column voor Vriendin! Waar kan ik mijn inzending heensturen?

Ik hoor graag van u!

Beantwoorden
Kim

Ook ik heb een verhaal dat ik heel graag deel. Hoe stuur ik mijn column bij jullie in? Super om iets te horen.

Beantwoorden
Xandrina

*Liefdesbrief van een man*

Mijn lieve schat,

Voordat we verder gaan wil ik je in alle openheid iets vertellen in de hoop dat je mij begrijpt!

Ik ben een man met zo mijn gewoontes, ik ben zeker niet de makkelijkste en maak zo mijn fouten.
Maar weet je lieve schat; ik ben nou éénmaal geen man die aan de ketting gelegd kan worden en ik heb mijn vrijheid nodig om juist die éne man te kunnen zijn!

De avonden dat ik met mijn vrienden op stap ga en pas midden in de nacht thuis kom omdat het gewoon te gezellig was…

De gesprekken die ik voer met mijn vrouwelijke collega Chantal omdat ik haar aardig vind en van haar humor houdt, gewoon als mens…

En ja, ik geef het toe dat ik soms naar vrouwen kijk als ik buiten loop, het zijn slechts gedachten die dan in mijn hoofd rondtollen, gedachten van een man die mij exta kracht bijbrengen schat…

Sommige mensen noemen het “slechte gewoontes” maar ik heb ze nodig om juist die man te kunnen zijn die ik altijd was!

En ik zal eerlijk tegen je zijn: er is een gewoonte bijgekomen en dat ben jij…
Dat wat ik voel voor jou schat is iets wat ik niet eerder voelde!
De liefde die ik voel als ik naar je kijk is met geen pen te beschrijven; die kan ik alleen aan je laten zien, kan ik alleen met je delen mijn lieve schat!

Ik wil niks liever dan mijn leven met je delen zodat we elkaar gelukkig kunnen maken!
Want ik houd het meest van jou als ik zie dat jij gelukkig bent; met al jouw gewoontes, want ook jij hebt ze schat! Het maakt je wie je bent en ik vind je prachtig, zou niks aan je willen veranderen….

Ik geniet ervan als ik zie hoe je ogen stralen wanneer je vertelt over je collega Bart; dat hij een lach op je gezicht toverde toen hij een grap vertelde omdat hij zag dat jij wat gestrest was…

De ochtenden dat je brak in bed blijft liggen na die kook avondjes met je vriendinnen en ik jouw sterke koffie breng op bed omdat dat even het enigste is wat je nodig hebt; doen mijn hart sneller slaan omdat ik je zo begrijp…

En ja schat, ik zie ook hoe jij geniet als een man je nakijkt op straat; hoe je dan je schouders recht trekt en je borst vooruit drukt; die waardering van je vrouwelijke sexualiteit voelt van een ander en niet alleen die van mij…

Want weet je lieve schat; de wereld is veel groter dan alleen jij en ik!
Er is zoveel meer dat ons kan laten groeien, er zijn uitdagingen in dit leven die we zullen tegen komen en het zal niet altijd even makkelijk zijn!

Maar ik wil het met je delen, als jij er ook klaar voor bent; met al onze gewoontes, de goede en de slechte!
Elkaar gelukkig zien, elkaar helpen onze fouten te observeren en ze te vergeven, de liefde delen met alles wat het te bieden heeft..

Iedere dag!

Liefs ik ?

Beantwoorden
Izzy van der Horst

Hoi!
Ik ben Izzy en zou het leuk vinden om een column te schrijven over liefde. Meervoudige liefde, wel te verstaan. Over open relaties, swingen en polyamorie. Kernwoorden zijn liefde, respect, communicatie en humor.
Meer weten over mij? http://www.izzyvanderhorst.nl
Groet, Izzy

Beantwoorden
piet

Beste dames,
Bij de reacties zie ik alleen maar, dat er dames reageren. Dan denk ik bij mezelf: laat ik als man (wel een oude, want ik ben 76 jaar) ook eens wat schrijven. Misschien is dat helemaal niet de bedoeling, maar het is misschien een ander kant van “een verhaal”! Overigens: ik schrijf een column in het personeelsblad van Aafje Thuiszorg Rotterdam, waar ik tot augustus a.s. nog werk.
Groeten,
pieter wouter broekharst

Alles went!
Het is een klein team van de thuiszorg in het dorpje, waar ik een dagdienst ga draaien.
Als flex-medewerker in de wijkverpleging ben ik er nog nooit geweest.
Het is heel wat zoeken naar het teamkantoortje, dat in een hofje, omringd door smalle straatjes en steegjes, is weggestopt. Na het gevonden te hebben stap ik binnen met een vriendelijk “goedemorgen, dames”!
Aan een tafel midden in het lokaal zitten een drietal dames, waarvan een wat oudere mij hevig geschrokken aanziet, waardoor haar zware boezem hijgend en zwoegend op en neer rijst boven het tafelblad.
Tegenover haar zit een tamelijk dun en spichtig jong meisje, die aanstaart met bolle uitpuilende ogen in een, als een gekookt bietje, rood gezicht en naast haar een “gemiddelde” werkneemster, die vergeet haar mond te sluiten waardoor er speeksel op de tafel drupt.
Over mezelf en mijn kleding heenkijkend, constateer ik dat ik er niet als een buitenaards wezen uitzie, noch aan andere afwijkingen onderhevig ben. Ook ben ik niet groen of blauw uitgeslagen en voel geen horentjes op mijn hoofd. Wel zie ik bokkenpoten, maar die staan nog in de verpakking op tafel, naast de onvermijdelijke, halflege, snoeppot.
“Van de flex”, zeg ik, “de route heb ik op mijn telefoon, maar ik wil graag de clavisio.”
“Kla wat?”, stamelt Zware Boezem.
Met mijn duim gebarend, zeg ik: “voor de sleutelkluisjes.”
“Oh”, begrijpt Zware Boezem, je bedoelt de “tek”. Met een schuddende boezem en dito onderkinnen staat ze op en pakt de “tek” uit een sleutelkastje aan de muur en schuift die mij toe met een mapje: “Asjeblieft tekenen!”, brengt ze uit.
Na aldus gedaan en het teamtelefoonnummer te hebben genoteerd, verlaat ik het pand.
Toen ik met lunchtijd terug kwam zaten “de drie gratiën” weer aan tafel.
Ik legde de “tek” op tafel en tekende in het mapje en wenste ze een “prettige middag verder!”
Terwijl ik de deur uitstap hoor ik ze denken:

Alles went,
zelfs een vent!

Beantwoorden
Inge

Hallo, ik zou het heel fijn vinden om even deel uit te maken van Vriendin.
Zelf heb ik een site: ingelanneau.com

Beantwoorden
Krista Kuipers

Heey heey!
Op http://www.watikduseigenlijkbedoel.com vind je mijn blog. Het zijn grappige stukjes over hele dagelijkse dingen die ik meemaak met mijn gezin (twee dochters en mij man). Ik draag graag de column “de megafabriek” aan en/of “raar maar echt waar”. (Andere verhaaltjes mogen natuurlijk ook gekozen worden). Neem een kijkje en ik hoor het graag!

Beantwoorden
Linsey

Heeey hallo,

Wat superleuk. Ik schrijf zelf regelmatig een column en zou deze stukken graag met een groter publiek willen delen.
Ik hoor graag terug hoe ik een column in kan sturen. (ik kan namelijk nergens het formulier ontdekken)
Toedeloe

Beantwoorden
Sylvana

Het breekt me

Het breekt me dat jij kan leven zonder mij, maar ik niet zonder jou. Ik heb dit alles dan ook niet aan zien komen. Ik had al je pijn en twijfels weg willen nemen, willen vechten voor die eeuwige liefde waar ik zo naar verlang. Dat alles had ik willen lijmen met de onvoorwaardelijke liefde die ik voor je voel.

Daarintegen dacht jij dat je heel de wereld in je eentje aankon. Het doet me pijn dat je het gevecht in je hoofd alleen heb gestreden. In goeden en slechten tijden, toch? Ik voel me schuldig over het feit dat ik niks aan je gemerkt heb. We kennen elkaar toch zogoed?

Ik ben boos dat dit de zoveelste keuze is die je maak om mij te beschermen. In je gemaakte keuzes lijk je me even te “vergeten” Ben ik dan echt zo naief geweest om te denken dat ik deze gebroken man kon repareren met mijn liefde? JA dat ben ik, want net als jij denk ik heel de wereld aan te kunnen. Dat is ook een van de redenen dat ik niet boos op je mag zijn. Ik ben namelijk precies hetzelfde. Ik heb je nooit willen veranderen, want ik hou van je zoals je bent.

Dit is de brief die ik nooit naar mn ex heb dirven sturen. Wil dan ook graag anoniem blijven

Beantwoorden