Vriendin zoekt jou

Oproep: ja of nee tegen de donorwet?

Ben jij blij met de nieuwe donorwet? Waarom wel, of juist niet? Heb jij al een donorcodicil en weet jij al of je na je overlijden wel of niet je organen beschikbaar zult stellen?

Vriendin wil graag jouw mening horen voor onze rubriek Dilemma. We interviewen je kort, met een kleine foto. Laat ons snel weten wat jouw mening is, viapost@vriendin.audax.nl, met als onderwerp ‘Donor, ja of nee?’.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Gelukkig Huisvrouw

Ik ben heel blij met de nieuwe donorwet, had al jaren een codicil op zak en net aangepast.
Je maakt zo veel mensen blij met iets waar jezelf niks meer aan hebt als je dood gaat of al dood bent. Waarom dan niet, je merkt er niets van en kist kan nog open als je dat wilt.
Want je ziet er niks van wat ze weg gehaald hebben.

Beantwoorden
Ine van de wal Stevens

Nee geen donor

Beantwoorden
Karin

Ik vind de nieuwe donor wet goed. Mensen moeten nu een keuze maken anders zijn ze automatisch donor. De meeste mensen deden niets. Ben zelf heel bewust geen donor en wens ook geen donor orgaan te ontvangen. Voor mij is de kwaliteit van leven belangrijker dan zolang mogelijk te blijven leven. Daarnaast ben ik er niet van overtuigt dat je er niets van merkt als je organen worden verwijderd op het moment dat je “hersen dood” bent.

Beantwoorden
Ria

Ik ben het eens met de donorwet, want je lichaam verandert in as en als je dan nog andere mensen een beter leven kan geven met je organen? En wat als je zelf ooit een transplantatie nodig zou hebben? Nee, mij mogen ze helemaal gebruiken!

Beantwoorden

Instagram