een dagje meelopen...

Meelopen op de afdeling neonatologie

Vriendin 49 – Ze zijn nog maar net op de wereld, maar hebben al een hoop meegemaakt. Op de afdeling Neonatologie worden zieke en te vroeg geboren baby’s liefdevol verzorgd. Vriendin liep een dagje mee.

Vriendin 49 – Ze zijn nog maar net op de wereld, maar hebben al een hoop meegemaakt. Op de afdeling Neonatologie worden zieke en te vroeg geboren baby’s liefdevol verzorgd. Vriendin liep een dagje mee.

Zes kleine baby’tjes liggen te slapen. Ze worden 24 uur per dag verzorgd door verpleegkundigen van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, onderdeel van het UMC Utrecht.

Vandaag hebben Marja (54), Ellen (52) en Dianne (33) dienst. Ze hebben ieder de zorg over twee baby’s. De zes baby’tjes die op de high care-afdeling liggen, zijn allemaal te vroeg geboren. Wanneer een kind na 24 weken zwangerschap ter wereld komt, wordt het als levensvatbaar beschouwd en zet het ziekenhuis alles in om ze te helpen. Het gaat goed met de zes hummeltjes. Ze zijn buiten levensgevaar en worden elke dag sterker. Sommigen zijn zo sterk dat ze binnenkort naar huis mogen.

“Als een baby het gewicht van één kilo bereikt, krijgt hij een vlaggetje op zijn couveuse."

Lees en bekijk heel de reportage vanaf pagina 20 in Vriendin 49.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben jij wel eens op de afdeling neanatologie geweest?

 • Zinzi
  Zinzi
  Ik werk op de afdeling neonatologie (intensive care)! Dus ik ben er vaak te vinden! Ik ben me nog dagelijks bewust hoe bijzonder het werk wel niet is wat ik doe!
  Beantwoorden
 • Centine
  Centine
  Mijn dochter is ruim 10 weken te vroeg geboren en het is erg bijzonder wat ze op neonatologie allemaal kunnen. Onze dochter is nu een vrolijke lieve meid, maar hoe anders had het kunnen gaan....
  Beantwoorden
 • Tigibo
  Tigibo
  2 van mijn 4 kinderen hebben even op neanatologie gelegen. 1 dochter een dagje. mijn andere dochter iets langer. Zij had in het vruchtwater gepoept en was daar erg ziek van. Het is allemaal goed gekomen met ze hoor. Ik vind het een goede reportage.
  Beantwoorden
 • jannigie
  jannigie
  mijn beide zoons hebben er gelegen. de ene doordat hij prematuur was en de andere omdat hij problemen had met zijn suiker gehalte.
  Beantwoorden
 • Mellebel
  Mellebel
  Onze oudste dochter is in 2003 na een zwangerschap van 28 weken geboren. Ik heb van haar geen dagboek gekregen destijds en dat vind ik (ook voor haar) erg jammer. Maar dankzij de goede zorgen op de afdeling neonatologie is ze uitgegroeid tot een vrolijke dame! En het doorzettingsvermogen wat ze toen had, heeft haar gebracht tot waar ze nu is!! Wij zijn erg trots op onze meid!
  Beantwoorden
 • vimaya
  vimaya
  mijn 2 kinderen zijn ook te vroeg geboren, dus zon afdeling ken ik op mijn duimpje, helaas..... gelukkig zijn ze kerngezond nu.;)
  Beantwoorden
 • Bam Bam
  Bam Bam
  bij een kindje van een vriendin maar dat was niet heel heel erg ernstig gelukkig
  Beantwoorden
 • fb_10207944608762282
  fb_10207944608762282
  ja op die afdeling ben ik ruim 15 jaar geleden gewqeest toen mijn zoon via de KS werd geboren. Hij werd na 42 weken via de keizersnede gehaald, woog 10 pond, en toen in dat ziekenhuis werden alle baby`s die via een kunstverlossing werden geboren, 24 uur op die afdeling gelegd. Vreselijk vond ik het, niet voor mij maar voor die ouders wiens kindje aan het vechten was voor het prille leventje en die nog geen kilo wogen.. gelukkig was die regel anderhalf jaar later er niet meer toen mijn 2e werd geboren ook via de KS
  Beantwoorden
 • Passiebloem
  Passiebloem
  Mijn zoontje zijn bilirubine gehalte was niet goed, hij heeft een weekend op de neonatologie doorgebracht. Hij was met zijn 4 kilo wel véél groter dan de andere kindjes daar..
  Beantwoorden
 • D&D
  D&D
  Mijn zoon die gister alweer 8 is geworden! Is met 32 weken geboren en mocht op 1 januari naar huis. We weten het nog als de dag van gister.
  Beantwoorden
 • P sesje
  P sesje
  ons zoontje is daar opgenomen geweest in 2001, ze dachten destijds nog dat hij een slechte start had.Na veel onderzoek kwamen ze erachter dat hij een spierziekte had waar geen overlevingskansen bij waren...hij is 5.5 week geworden.
  Beantwoorden
 • Marina
  Marina
  Mijn dochter lag er nu precies 4 jaar geleden. ze werd er in de eerste instantie opgenomen ivm problemen met haar suikergehalte. Zou een dagje zijn, maar via normaal infuus nam ze de medicatie niet genoeg op, kreeg dus een navelinfuus en liep daarbij een infectie waardoor ze voor 14 dagen aan de antibiotica kwam. Uiteindelijk alles goed gekomen!
  Beantwoorden
 • Renatem
  Renatem
  Omdat onze tweeling 10 weken te vroeg is geboren. Inmiddels ruim 14 jaar geleden.
  Beantwoorden
 • Mirjam1986
  Mirjam1986
  2 van mijn 3 zoontjes zijn te vroeg geboren 1 met 32 weken en 1 met 29 weken... ons zoontje die met 32 weken geboren is is toen opgenomen op de afdeling neonatologie van het meander medisch centrum elisabeth en ons zoontje die met 29 weken geboren werd isopgenomen geweest op de afdeling neonatologie van het wkz/umc utrecht... Ik vond het een erg goede afdeling waar ze goed helpen en je steunen waar nodig. ook zorgen ze erg goed voor je kindje. Ik ben de verzorgers/verzorgsters erg dankbaar.
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen