Placeholder

Zo maak je de perfecte biefstuk

Vanavond op deze feestelijke dag een lekker biefstukje op tafel zetten? Je maakt ‘m perfect in 10 simpele stappen. Succes gegarandeerd!

Vanavond op deze feestelijke dag een lekker biefstukje op tafel zetten? Je maakt ‘m perfect in 10 simpele stappen. Succes gegarandeerd!

1. Koop je biefstuk bij een goede slager.

2. Haal het vlees een uurtje van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Als je biefstuk direct uit de koelkast bereidt, krimpt het vlees door vochtverlies en wordt het taai.

3. Dep de biefstuk aan alle kanten goed droog met keukenpapier.

4. Voor 2 biefstukken, verhit je ca. 1 el milde olijfolie (of zonnebloemolie) en 30 g boter in een niet al te grote koekenpan met dikke bodem. Wacht tot het schuim van de boter wegtrekt en de pan goed heet is.

5. Breng een kant van het vlees op smaak met zout en peper en leg het op die kant in de hete pan. Beweeg het vlees en de pan niet.

6. Geef de biefstuk 1,5-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en je eigen smaak. Kruid de andere kant pas als je het vlees keert. Gebruik altijd een vleestang en prik nooit in het vlees met een vork!

7. Haal de biefstuk uit de pan, leg op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat 4 minuten rusten voordat je het vlees snijdt of serveert.

8. Ondertussen kun je een heerlijke jus maken. Verlaag het vuur en roer het aanbaksel in de pan los met 100 ml runderbouillon of rode wijn. Laat de jus een paar minuten koken en voeg aan het eind een theelepeltje boter toe voor een mooie glans en een rijkere smaak.

9. Als je de biefstuk in plakjes wilt snijden, doe dit dan  met een scherp mes, dwars op de draad en met mooie lange bewegingen.

10. Serveer de biefstuk met de jus en bestrooi desgewenst met wat fijngehakte peterselie.
 

In Vriendin 19 vind je 6 heerlijke biefstukrecepten.