Placeholder

Hoelang moet een theezakje trekken?

Je hebt thee in allerlei verschillende soorten en smaken, maar hoe weet je hoelang een theezakje nodig heeft voor de perfecte smaak? Vriendin zocht het voor je uit!

Je hebt thee in allerlei verschillende soorten en smaken, maar hoe weet je hoelang een theezakje nodig heeft voor de perfecte smaak? Vriendin zocht het voor je uit!

Groene thee
Groene thee is een lichte en frisse thee. Deze thee wordt veel in Japan en China gedronken, maar onder Nederlandse vrouwen is groene thee ook erg populair. Het drinken van groene thee heeft namelijk veel voordelen: het verlaagt je cholesterol en helpt tekenen van huidveroudering tegen te gaan. Voor een lekkere kop groene thee laat je het water afkoelen tot een temperatuur van 75 graden Celsius en laat je daarna het zakje 3 tot 4 minuten intrekken.

Zwarte thee
Zwarte thee heeft een donkere kleur en staat bekend om zijn krachtige smaak en sterke geur. Liefhebbers van een kopje zwarte thee, denk aan: Earl Grey thee, laten het zakje ongeveer 4 minuten intrekken bij een temperatuur van 94 graden Celsius.

Rooibos thee
Rooibos thee is geen echte thee, rooibos is namelijk een plant. In tegenstelling tot de echte thee bevat rooibos geen cafeïne en bijna geen tannine, die in gewone thee zorgt voor de iets bittere smaak. Rooibos thee heeft net als zwarte thee maar 4 minuten nodig om in te trekken, bij een temperatuur van 94 graden Celsius.

Witte thee
Witte thee is een lichtgekleurde thee die een beetje een zoete smaak heeft. Ideaal voor mensen die net beginnen met theedrinken en zwarte thee te heftig vinden. Witte thee bevat fluoride, dat je misschien wel kent uit een tandpastareclame. Deze thee zorgt daarom voor een sterk en gezond gebit. Witte thee heeft net wat langer nodig dan andere theesoorten: 5 tot 6 minuten trekken en het water moet afgekoeld zijn naar 75 graden Celsius.

Oolong thee
Oolong thee zit qua smaak tussen groene en zwarte thee in: het frisse van groene thee, maar ook het sterke van zwarte thee. Voor een perfect kopje oolong thee laat je het zakje 4 minuten intrekken bij een temperatuur van 80 graden Celsius.

Tip: Wil je weten of jouw gekookte water al de goede temperatuur heeft? Koop dan een thee temperatuurmeter!