Placeholder

Zwangerschapsoefeningen voor een fit lichaam

Ben je in verwachting? Houd je lichaam dan soepel en sterk met deze 3 oefeningen.

Ben je in verwachting? Houd je lichaam dan soepel en sterk met deze 3 oefeningen.

1. Push up tegen de muur

Met deze oefening versterk je de borst- en armspieren.
Ga ongeveer een halve meter van een muur afstaan. Zorg hierbij dat je met je gezicht richting de muur staat. Leun met je handen op schouderhoogte tegen de muur en zet je voeten op heupbreedte uit elkaar. Buig je armen langzaam en laat je borst zakken tot je met je kin bijna de muur raakt. Houd je rug hierbij recht! Keer dan langzaam terug naar de startpositie. 

Herhaal deze oefening 15 keer.

2. Squat met een fitnessbal

Met deze oefening wen je aan de hurkstand waarin je zit tijdens een (natuurlijke) bevalling.
Ga met je rug richting een muur staan en plaats een fitnessbal in je rug, tegen de muur. Zak door je knieëen, houd daarbij je rug recht tegen de bal en je voeten plat tegen de grond. Probeer zo ver mogelijk door je knieëen te buigen en keer dan langzaam terug naar de startpositie. Laat je knieëen niet te ver naar binnen gaan. 

Herhaal deze oefening 10 keer.

3. Step-up

Met deze oefening train je de hamstrings en bovenbenen.
Ga ongeveer een halve meter van de trap af staan, met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je gezicht richting de trap. Laat je armen langs je zij hangen. Houd je rug recht en zet je linkervoet op de onderste traptrede. Leun met je volle gewicht op je linkerbeen en til jezelf de trede op zodat beide voeten erop staan. Laat dan je rechtervoet langzaam zakken tot hij op de grond staat en haal dan je linkervoet ook van de trede af. Herhaal dit voor de rechterbeen.

Wissel af en herhaal deze oefening 20 keer.