Placeholder

Wat doen bloemen voor je humeur?

Het is lente en dat heeft bij veel mensen een positief effect op het humeur. Om dat lentegevoel extra te benadrukken zijn bloemen, en dan vooral seizoensbloemen, een snelle en adequate manier.

Advertorial – De dagen worden langer, de temperatuur gaat omhoog, de vogels fluiten ’s ochtends, er komen knoppen aan de takken…. Het is lente en dat heeft bij veel mensen een positief effect op het humeur. Om dat lentegevoel extra te benadrukken zijn bloemen, en dan vooral seizoensbloemen, een snelle en adequate manier.

Omdat seizoensbloemen een sterke, directe associatie hebben met het seizoen versterken ze vaak de vrolijke gedachte, positieve vibe en het goede gevoel. Denk bijvoorbeeld aan tulpen in het voorjaar of aan kerstrozen in de kerstperiode.

Vrolijkheid
Daarbij prikkelen bloemen onze twee belangrijkste zintuigen; je zicht en je reukvermogen. Velen weten het niet, maar je reukvermogen is een van je belangrijkste zintuigen. Tegelijkertijd is dat wat je ziet, wat je als eerste ervaart. De combinatie van ruiken en zien zorgt, in het geval van bloemen, voor een gevoel van vrolijkheid en versterkt dus het goede humeur.

Betere concentratie 
Wist je trouwens dat wanneer je bloemen in je buurt hebt, je concentratie met tot wel 20% toeneemt? Dat zorgt er dan weer voor dat je productiever bent waardoor je je nóg beter voelt. Ook in je interieur kunnen bloemen een belangrijke positieve rol spelen. Zonder dat je er erg in hebt zorgen bloemen in je huis voor de directe link met de natuur. Gebleken is dat je die connectie nodig hebt om je gezond en gelukkig te voelen.

Wil je het helemaal ‘goed’ doen, zorg er dan voor dat je jouw favoriete seizoensbloemen zo neerzet dat het het eerste is wat je ziet als je ’s ochtends wakker wordt. Zo sta je extra fleurig op!

De mooiste bloemen online bestellen 
Bloemen hebben dus een hele positieve uitwerking op je humeur. Bij Florient vind je altijd de leukste seizoensboeketten om jouw goede humeur, of dat van iemand anders, te versterken. Onze vrolijke collectie lenteboeketten vind je online op Florient.nl.