Placeholder

Martine: “Ik fantaseer over hoe het zou zijn om met zijn tweelingbroer te vrijen”

“Mijn vriend Ralph heeft een tweelingbroer. Ze zijn heel close en toen het serieus werd tussen Ralph en mij, stelde hij mij dan ook al snel aan zijn broer voor. Het was een vreemde ontmoeting: van de jongen op wie ik zo verliefd was, bleken er zomaar twee exemplaren te zijn!”

“Mijn vriend Ralph heeft een tweelingbroer. Ze zijn heel close en toen het serieus werd tussen Ralph en mij, stelde hij mij dan ook al snel aan zijn broer voor. Het was een vreemde ontmoeting: van de jongen op wie ik zo verliefd was, bleken er zomaar twee exemplaren te zijn!”

“Ik vond het zo bizar dat het even voelde alsof ik in een levensechte comedy was beland. Want ze lijken echt sprékend op elkaar. Qua karakter zijn ze wel heel verschillend. Mijn vriend Ralph is drukker en ondernemender dan zijn halfuur jongere broer Steph. Die heeft een andere studie gedaan en werk als programmeur in de IT. Mijn geliefde noemt hem spottend een nerd; zelf heeft hij een baan in de reclamebranche. ‘Allemaal valse schijn,’ volgens zijn broer. En zo plagen ze elkaar voortdurend, maar wel op een leuke manier.
 

Stephs vriendin is ook een heel ander type dan ik. Ralph vertelde dat ze van jongs af aan al op heel verschillende meisjes vielen. Daardoor was er ook bijna geen concurrentie tussen de broers. Maar, zo vertelde hij me een tijdje geleden, vroeger haalden ze wel eens ondeugende streken uit. Dat was toen ze samen in een grote studentenflat woonden. Wanneer ze apart een meisje ontmoetten, spraken ze daar wel eens op dezelfde avond mee af. Ze zorgden er dan voor dat ze elkaar ontweken, zodat de meisjes geen idee hadden dat er een dubbelganger van hun verovering in de buurt was. Terwijl ze met die meisjes in bed lagen, gingen ze met een smoesjes de kamer uit, op een tijdstip dat van te voren afgesproken was. En dan wisselden ze van meisje; om elkaar een tijdje later opnieuw te treffen en terug naar hun eigen kamer te gaan!

Toen Ralph me dit vertelde was ik eerst best verontwaardigd. Ik vond dat ze die meiden een gemene loer draaiden. Het zal je maar gebeuren: je ligt in bed met een jongen en zonder dat je het weet kruipt er iemand anders bij je tussen je lakens! Ralph gaf toe dat het een gevaarlijk en niet zo netjes spelletje was geweest. Gelukkig was het nooit uitgekomen. Serieus was het met die meisjes nooit geweest: anders had hij hen zeker niet met zijn broer willen delen. ‘Je hoeft heus niet bang te zijn dat ik jou dit ooit zal flikken, hoor,’ grapte hij. Ach, en toen moest ik er wel om lachen: wat een kwajongensstreken!

Het gekke is dat mijn eerdere verontwaardiging is omgeslagen in fascinatie. Vaak stel ik me voor hoe dat ging. Ik vind de gedachte eigenlijk wel erotisch. Zó erotisch zelfs dat ik er vaak over fantaseer hoe het zou zijn om met Steph te vrijen. Zou ik het verschil wel merken? Ralph en ik zijn inmiddels anderhalf jaar samen, ik ken zijn lichaam door en door. Zou zijn broer naakt hetzelfde aanvoelen? Zou hij net zo flink geschapen zijn? Net zo verrukkelijk zoenen? Aan mijn lief zal ik het niet bekennen, want ik betwijfel of hij het wel zo leuk zou vinden, maar zijn verhaal heeft mijn fantasie flink op hol doen slaan. Mijn ultieme droom zou het zijn het met hen beiden te doen: waanzinnig toch, je droomman in tweevoud?"

Tekst: Lydia van der Weide