Thuis

Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Creatief met pompoen
Nu Halloween geweest is, kunnen we de griezelige decoratie weer opbergen. Toch kun je met je pompoenen ook andere dingen doen zoals deze gezellige lichtgevende pompoenen. Leuk naast de voordeur. 

Dit heb je nodig
– Pompoenen 
– Boor
– Stift

Aan de slag
Gebruik een mes om de bovenkant van de pompoen los te snijden. Pak het bovenste deel van de pompoen dat je net hebt losgesneden. Haal het loszittende vruchtvlees — de vezels en de pitten — weg. Gebruik hiervoor een mes of een lepel. Schep de pitten en vezels uit de pompoen met een lepel. Breng vervolgens met een stift een mooi motief aan op de buitenkant van de pompoen. Gebruik de boor om hier de gaatjes te boren. Plaats op de avond zelf een kaarsje voor een mooi lichteffect. 

Glitterblaadjes
Geef je tuin dat extra beetje glans met deze superleuke herfstbladeren.

Dit heb je nodig
– Kunstbladeren
– Vloeibare lijm
– Kwastje
– Glitters (verschillende kleuren)

Aan de slag
Smeer de bladeren in met lijm en besprenkel vervolgens met glitters. Maak een gaatje in het blad en haal er een touwtje door. Maak een leuke lijn met herfstbladeren in verschillende kleuren. 

Deocratie pijl van hout
Wijs kinderen de weg naar je voortuin met deze leuke pijlen. 

Dit heb je nodig
– Houten latjes
– Witte verf

Aan de slag
Verf de pijlen op de planken en laat goed drogen. Decoreer eventueel met glitters, gekleurde verf of andere decoratie. 

Reageer op dit artikel

Instagram