Thuis

Geen verschil tussen crèmes?

Tegenwoordig heb je overal wel een crème voor: een dagcrème, een nachtcrème, een oogcrème. Maar er wordt betwijfeld of dit wel nodig is.

Volgens een cosmetische dermatoloog is er helemaal geen verschil in de crèmes, dit zegt zij in een interview met de Volkskrant. Volgens de onderzoekster heeft je huid 's nachts geen andere ingrediënten nodig dan overdag. Vaak zien we aan de ingrediëntenlijst van een crème niet eens of het een dag- of nachtcrème is. Het enige verschil tussen een dag- en nachtcrème is dat aan een dagcrème vaak een uv-filter wordt toegevoegd. Maar wil je je gezicht echt goed beschermen tegen de zon, dan kun je beter een zonnebrandcrème gebruiken. Vooral als je je huid goed wilt beschermen, is het verstandig om je gezicht om de 2 uur in te smeren met zonnebrandcrème. Een oogcrème is ook hetzelfde als een dag- en nachtcrème, maar dan in een kleinere tube. Ook serums, die we vaak onder onze dag- of nachtcrème aanbrengen, zijn volgens de onderzoekster identiek.

Zou dit dan de doorbraak zijn op crèmegebied? Wat zou het fijn zijn voor onze portemonnee als alleen een dagcrème voldoende is! Wat denk jij: zit er echt geen verschil in de crèmes? Laat het ons weten via onderstaande poll.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Denk jij dat er verschil in crèmes zit?

Nee, omdat...

….het is alleen vaak het merk van het verschil maakt en daarom ook in je portemonnee. (wm)

Nee, omdat...

Nee ik heb er nog nooit verschil in bemerkt wel dat de nachtcrème plakt .
Ik smeer gewoon dagcrème en zomers alleen zonnebrandmelk .

Nee, omdat...

Ik smeer alleen dagcrème! :D;) Ik merk geen verschil tussen dag en nachtcrème :D;)

Nee, omdat...

Ik gebruik alleen dagcreme::D

Ja, omdat...

Veel verschil zal er niet inzitten, het is de prijs en het merk hoofdzakelijk.Je hoeft ook niet persee een nacht en dagcreme te kopen.;)

Instagram