Thuis

Doe het zelf: armbandje voor Halloween

Volgende week donderdag is het weer zover: Halloween. Het is dan erg leuk om lekker te knutselen met je kinderen. Maak bijvoorbeeld dit leuke Halloween-armbandje!

Wat je ervoor nodig hebt, zijn kleurstiften, dun juweliersdraad (moet flexibel genoeg zijn om te buigen), lijm, gekleurd papier, een schaar, een potlood, kraaltjes en een elastieken bandje waar je de kraaltjes aan kunt rijgen.

Voor elke bedeltje knip je bijpassende mini-halloween symbolen (ongeveer 10 bij 2 centimeter). Bijvoorbeeld een minipompoen of een minispookje. Leg twee velletjes papier over elkaar en knip een figuurtje uit. Op die manier heb je direct 2 figuurtjes. Met stift kun je de symbolen opleuken door ze bijvoorbeeld een gezichtje te geven. Of leg verschillende kleuren papier naast elkaar en knip er dan een poppetje uit. Op die manier heeft je bedeltje straks allemaal verschillende kleurtjes.

Knip ongeveer 5 centimeter uit het draad. Doe dat voor elk bedeltje. Buig ‘m vervolgens en draai de uiteindes een paar keer om elkaar (zie ook het voorbeeld). Lijm het draad vast aan een bedeltje, zoals in het voorbeeld. Daarboven plak je de achterkant van het figuurtje. Het draad zit uiteindelijk dus tussen 2 vellen in. Als het draad nog iets te lang is, kun je de uiteindes eraf knippen. Druk het geheel stevig aan, zodat het goed vast blijft zitten.

Knip een stuk van een elastiekje af, op maat van jouw dochters pols. Rijg nu de kraaltjes eraan en doe er af en toe een bedeltje tussendoor. Ga zo door totdat je armbandje af is. Knoop de uiteindes aan elkaar en doe ‘m om de pols van je dochtertje. Veel plezier ermee!
 

Foto: Pinterest

Reageer op dit artikel

Vier jij Halloween?

Instagram