Deze 5 recepten voor heerlijke herfstcocktails zorgen ervoor dat je de zomer iets minder mist

Cocktails zijn niet alleen lekker in de zomer, je kunt ze nu ook drinken door ze in een herfstjasje te steken. Deze herfstcocktails zijn niet alleen heerlijk, het is ook nog eens gezellig om ze met vriendinnen te maken. En op te drinken, natuurlijk!

Cocktails zijn niet alleen lekker in de zomer, je kunt ze nu ook drinken door ze in een herfstjasje te steken. Deze herfstcocktails zijn niet alleen heerlijk, het is ook nog eens gezellig om ze met vriendinnen te maken. En op te drinken, natuurlijk!

1. De mousserende herfstchampagne

Hiervoor heb je champagne of mousserende wijn, appelcider, pompoentaart-kruiden en kaneel nodig. Voeg de kaneel en pompoentaart-kruiden samen in een kom. In een andere kom schenk je een beetje appelcider. Daarna dip je de randjes van je champagneglazen in de appelcider en vervolgens in de kruidenmix. Tot slot vul je de glazen voor ¾ met champagne en ¼ cider.

2. De gekruide karamel-appelcocktail

Wat je voor deze cocktail nodig hebt, is een shot wodka, een shot zure appelschnapps, 1,5 shot toffeeschnapps, vanille-extract, karamel-ijstopping, kaneel en ijsblokjes. Je kunt eventueel bruine suiker en een kaneelstokje halen voor de garnering.

Als je garnering wilt, dip je het randje van een martiniglas in de appelschnapps en daarna in de bruine suiker. Druppel een beetje ijstopping in het glas. Zorg ervoor dat het op de bodem en aan de zijkanten van het glas terechtkomt. In een shaker mix je de ijsblokjes, wodka, appelschapps en toffeeschnapps. Voeg een paar drupjes vanille-extract toe en schud het geheel krachtig door elkaar. Giet het mengsel in een glas en gooi er een beetje kaneel doorheen. Als je het helemaal af wilt maken, voeg je er een kaneelstokje aan toe.

3. De kaneel-toastcocktail

Om deze cocktail te maken, heb je 35 cl appelcider nodig, 9 cl rum (Captain Morgan’s), een eetlepel kaneel, een eetlepel suiker en een kaneelstokje voor de garnering. Meng de kaneel en suiker op een bordje. Dip het randje van je cocktailglas in de cider of rum. Daarna dip je het glas in de kaneel en suiker. De cider en rum schenk je in het glas. Maak af met een kaneelstokje.

4. De nootachtige appelcocktail

Hiervoor heb je 3 cl hazelnootlikeur nodig, 3 cl toffeeschnapps, 3 cl koffielikeur, 1,5 cl appellikeur en 7,5 cl Franse vanille creamer en ijsklontjes. Vul het glas met ijs en voeg alle ingrediënten toe. Even goed roeren en je cocktail is klaar!

5. De kaneelcocktail

Voor deze laatste cocktail heb je 6 cl Disaronno, 6 cl wodka, 6 cl appelcider, een kaneelstokje en ijsblokjes nodig. Mix alle ingrediënten in een shaker. Daarna schenk je het mengsel in een cocktailglas. Voeg als leuk extraatje een kanaalstokje toe en je bent klaar. Mmm….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welke cocktail vind jij het lekkerst?

 • Moemsy
  Moemsy
  ...helemaal geen cocktails lekkers,sorry :$
  Beantwoorden
 • Geertje .
 • wilma schoenmakers
  wilma schoenmakers
  geen van deze lekker,drink geen alcohol :(:(:o:o
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen