Thuis

De dagboeken van Nelson Mandela staan online!

Geïnteresseerd in de ervaringen die oud-president Nelson Mandela tijdens zijn gevangenschap heeft opgedaan? De dagboeken die hij tijdens die periode bijhield, kun je nu online lezen!

Nelson Mandela
Nelson Mandela werd in 1964 tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld. Hij kreeg deze gevangenisstraf, omdat hij een guerillaoorlog zou voorbereiden om het destijdse bewind omver te werpen. Mandela zat tijdens zijn gevangenschap onder andere vast op Robbeneiland, tot hij in1990 werd vrijgelaten.

Dagboeken
Je kunt nu op internet de dagboeken lezen die Mandela tijdens zijn gevangschap heeft geschreven. Heel erg interessant!
En er is nog meer: er staan ook andere persoonlijke documenten van Mandela op internet, zoals manuscripten en brieven die hij voor familieleden en medestrijders heeft geschreven.

Bekijk de video waarin informatie staat over de documenten die nu online staan.
Als je de dagboeken van Nelson Mandela wil lezen, dan kun je die vinden in het Nelson Mandela Digital Archive.

Reageer op dit artikel

Houd jij een dagboek bij?

Anoniem

Nu niet meer, maar vroeger wel

Ik heb denk ik tot aan mijn 27e dagboeken bijgehouden. Hoeveel dat er zijn weet ik niet, maar een heleboel. Ook heb ik 1 jaar lang een dagboekje bijgehouden over mijn dochter vanaf 0 tot 1 jaar. Dat boekje heb ik nog steeds (k)

Nee, nooit gedaan

Simpelweg nooit de behoefte aan gehad. Wat ik wel doe is in mijn agenda elke dag een paar kleine bijzonderheden noteren en even kort het weer omschrijven. Blijf toch een boerendochter…

Nu niet meer, maar vroeger wel

Op een gegeven moment geen tijd meer voor, maar wel blij dat mijn hele pubertijd op schrift staat.

Instagram