Placeholder

Bespaar geld met je goede voornemens

Is een van je goede voornemens om gezonder te leven? Hiermee kun je vaak ook veel geld besparen. Vriendin vertelt hoe.

Is een van je goede voornemens om gezonder te leven? Hiermee kun je vaak ook veel geld besparen. Vriendin vertelt hoe.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je portemonnee. Rook je elke week 3 pakjes, dan bespaar je al zo’n €20,- per week!

 

Meer sporten

Sluit niet meteen een duur jaarabonnement af, maar kijk eens naar andere opties. Neem eerst een maandabonnement om te kijken of fitnessen wat voor je is. Misschien is een rondje wandelen, hardlopen of fietsen wel meer iets voor jou. Dat is gratis!

Gezonder eten

Door je maaltijden beter te plannen en te combineren met de aanbiedingen in de supermarkt, kun je al veel geld besparen. Lees in dit artikel eens hoe je een goed boodschappenlijstje maakt.

Overstappen

Internet, telefonie, verzekeringen en energie; kijk al deze contracten nog eens na. Dekt het nog al jouw wensen? Kan het ergens anders goedkoper? Meestal krijg je als nieuwe klant een korting, wat het overstappen nog aantrekkelijker maakt. Neem de tijd om het uit te pluizen.

Bijdragen aan een beter milieu

Een steentje bijdragen aan een beter milieu hoeft niet lastig te zijn. Je kunt bijvoorbeeld al beginnen met je fiets pakken naar je werk in plaats van de auto, of je rijdt mee met een collega. Dit is beter voor het milieu en scheelt tankkosten. Nog meer op tankkosten besparen? Tank dan niet aan de snelweg, maar in dorpen of kleinere steden. Ook bestaan er apps die de prijzen van tankstations in de buurt vergelijken.