Thuis

3 vragen aan Xelly Cabau van Kasbergen over haar nieuwe boek

Ze kreeg zo veel vragen over welk kapsel bij welke gelegenheid en huidtype past, dat Xelly Cabau van Kasbergen (29) besloot na haar boek Make-up met het boek Hair te komen, waarin elke vrouw in weinig (en soms iets meer) stappen de kapsels krijgt aangeleerd.

Wat onderscheidt dit boek van andere boeken over kapsels?
“Veel vrouwen weten niet welk kapsel bij de vorm van hun gezicht of huidtype past. Daarom sta ik in dit boek stil bij wat mooi staat bij jouw gezicht en huid. Het ene kapsel staat mij misschien niet zo mooi, maar jou wel. Ik wil vrouwen leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen, want iedereen heeft een unieke schoonheid. Het boek is van deze tijd, met de trends van nu en met tips over hoe je verzorgings- producten als zilvershampoo en droogshampoo het beste gebruikt. Ik hoop dat vrouwen in de spiegel kijken en denken: ja, dit ben ik.”

Foto: Martika de Sanders

Maak je de kapsels in een paar simpele stappen of moet je er de tijd voor nemen?
“Er staan kapsels in het boek die maar twee minuten in beslag nemen, maar ook creaties van dertig minuten. Het is maar net hoeveel tijd je aan je haar wilt besteden. Ik heb geprobeerd het boek zo toegankelijk mogelijk te houden en iedereen de kneepjes van het vak te leren. Veel vrouwen weten wel hoe ze krullen moeten maken, maar ik geef ze in het boek nog wat extra tips over hoe je je haar om de tang draait en die perfecte krullen krijgt die je altijd op televisie ziet. Zo weten niet alleen de celebrity’s dat, maar ook jij en ik. De kapsels in het boek gaan van klassiek naar nonchalant en van thema’s als ‘een avond uit’ naar ‘sollicitatie’.”

Wat is jouw favoriete creatie uit het boek?
“Ik vind zelf de waterfall braid heel mooi, die is net even anders dan een gewone vlecht. Niet je hele haar is ingevlochten, waardoor je haar deels los hangt en deels in een vlecht zit. Dat oogt lekker nonchalant.” 

Benieuwd naar het boek Hair? Het boek is nu verkrijgbaar voor € 17,99, Kosmos Uitgevers. 

Foto: Martika de Sanders

Reageer op dit artikel

Instagram