Placeholder

Lichaamstaal

Situatie: Marieke wordt aangereden op haar scooter, ze reed door rood. De automobilist zet zijn auto aan de kant en stapt uit…

Situatie: Marieke wordt aangereden op haar scooter, ze reed door rood. De automobilist zet zijn auto aan de kant en stapt uit…

Hij praat hard en hij fronst zijn wenkbrauwen, daarnaast maakt hij wilde gebaren met zijn armen waarmee hij zijn woorden kracht bij zet. Hij wijst naar Marieke en staat dichtbij haar.
Marieke voelt zich bedreigt en geïntimideerd. Ze probeert ze de man te kalmeren en biedt met open handen haar verontschuldigingen aan.

Als je deze situatie vanuit je huis ziet en de woorden van de discussie tussen Marieke en de automobilist niet hoort, kun je toch goed volgen wat hier aan de hand is. Hoe je dat weet? Door hun lichaamstaal te lezen.

Het overgrote deel van de communicatie tussen mensen vindt plaats door middel van lichaamstaal. De bewegingen van de handen, de houding van het lichaam, een fronsend voorhoofd, je lichaam geeft allemaal signalen af die door de persoon waar je mee staat te praten worden opgevangen en vertaald. Zonder dat je het merkt ben je eigenlijk twee gesprekken tegelijk aan het voeren, één met je woorden en één met je lijf.

Lichaamstaal: 55% Stemklank: 38% Gesproken woorden: 7%