Placeholder

Gezin & kinderen

Als je zwanger bent, kun je er baat bij hebben om je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk voor te bereiden op de bevalling en het moederschap.

Als je zwanger bent, kun je er baat bij hebben om je niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk voor te bereiden op de bevalling en het moederschap.

Gelukkig is het vrouwenlichaam lichaam al eeuwen in staat om een kind te baren. Het is de angst voor het onbekende of voor wat er allemaal mis kan gaan, die je kan belemmeren om volledig te genieten van je zwangerschap.

Door zwangerschapsyoga leer je jouw zwangere lichaam beter kennen, want je zwangere lijf is toch heel iets anders dan het lijf waar je aan gewend bent. Door alle hormonen en het nieuwe leven dat je in je draagt, gebeurt er van alles. Zeker als je net drie maanden misselijk bent geweest, heb je misschien wel even genoeg van al die veranderingen. Met zwangerschapsyoga ga je op een rustige manier vertrouwen opbouwen in je nieuwe lijf. Je kunt beginnen met zwangerschapsyoga als je drie maanden zwanger bent.

Je kunt je kindje voor kinderyoga opgeven vanaf vier jaar. Het is wel iets anders dan voetbal of ballet, maar wellicht een goede aanvulling op de sporten die je kind al doet. De bedoeling van kinderyoga is om kinderen op zichzelf te leren vertrouwen. Niets moet, alles mag. Er is geen competitiedrang en er is veel ruimte voor fantasie. Spelenderwijs leren kinderen over hun ademhaling en hoe ze zich kunnen ontspannen. Veel oefeningen worden samen gedaan, waardoor ze leren te vertrouwen, maar ook om zelf betrouwbaar te zijn.