Slank

Varieer voldoende met fruit

Bij het Vriendin Nieuwjaarsdieet eet je géén koolhydraten en eiwitten in dezelfde maaltijd. Zo krijgt je spijsvertering een boost, neem je meer voedingsstoffen op en blijft je bloedsuikerspiegel stabieler.

Gevolg? Je zit sneller vol en hebt minder snel weer trek in iets lekkers.

Probeer zoveel mogelijk te variëren met fruit in de ochtend. Zo voorkom je dat je straks geen banaan of appel (de 2 bekendste vruchten) meer kunt zien. Hier een aantal variatietips voor fruit.

– Heb je weleens verse vijgen geproefd? Je lepelt ze uit, maar kunt ze ook met schil eten. Ze hebben een bloeddrukverlagende werking (dankzij de kalium die erin zit), versterken je botten (vanwege de calcium) en vermindert keelpijn (door het stofje mucilage).

– Rasp een appel en laat het een beetje bruin(er) worden. Op die manier komen er pectine vrij, dit is een pro-biotica, wat je algehele gezondheid een oppepper geeft. Een snufje kaneel erover en je hebt een heerlijke en supergezonde snack. Pectine zit ook in bessen, frambozen, pruimen, bramen en in de witte velletjes van de sinaasappel en citroen.

– Eet meloen op nuchtere maag en zonder andere vruchten. Waarom? Meloen gaat vrij snel gisten in je maag als er ook ander voedsel wordt gegeten. Je kun dan last krijgen van je darmen en een vertraagde spijsvertering. En dat levert weer meer vetopslag op.

– Gember met citroensap stimuleert de verbranding op celniveau en gaat insulineresistentie en overgewicht tegen. En deze geweldige mix heeft ook nog eens een verwarmend effect, ideaal voor koukleumen.

Het Vriendin dieetteam

Naam: Fleur Voerman
Beroep: voedings-deskundige en health coach.
www.fleurvoerman.nl

Naam: Eduard Bekkers
Beroep: personal trainer, groepsfitness- en mastertrainer en presenter bij Club Joy.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram