Placeholder

Vruchtensalade met citrusroom

Vruchtensalade met citrusroom

Vruchtensalade met citrusroom

Voor 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 125 ml slagroom
  • 2 tl suiker
  • halve citroen
  • 1 mango
  • 2 sinaasappelen
  • 1 peer
  • 1 banaan
  • 1 blikje meloenbolletjes

Aan de slag!

· Klop de slagroom stijf met de suiker · Was de citroen grondig en rasp de schil erboven · Doe hetzelfde met de schil van een halve sinaasappel · Schep alles goed door elkaar en zet de room tot gebruik in de koelkast · Schil de mango en snijd de helften langs de pit los · Snijd het vruchtvlees in blokjes · Schil de sinaasappelen zo dik dat al het wit eraf is · Snijd de partjes tussen de vliezen los. · Pers de halve citroen uit · Schil de peer, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis, snijd de partjes in plakjes en besprenkel de peer met wat citroensap · Snijd de banaan in plakjes en besprenkel ze ook met citroensap · Laat de meloenbolletjes uitlekken · Schep al het fruit door elkaar, zet het tot gebruik gekoeld weg· Serveer de fruitsalade in ijscoupes met een dot room erop.

Recept: Mirjam Bakker-van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Ingmar Niezen. Styling: Desirée van Dijk.