Placeholder

Surf & turf

Verrassende combi: vis & vlees! Super op de barbecue!

Verrassende combi: vis & vlees! Super op de barbecue!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Boodschappenlijstje

  • 12 grote gekookte (diepvries)garnalen
  • 500 g biefstuk
  • 4 el olie
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 4 el mayonnaise
  • 3 el zure room
  • 4 satéstokjes

Aan de slag!

  1. Laat indien nodig de garnalen ontdooien.
  2. Snijd de biefstuk in 16 gelijke blokken.
  3. Roer voor de marinade 2 el van de olie en de chilipeper door elkaar, pel 1 teen knoflook en pers hem erboven uit
  4. Breng de marinade op smaak met zout en peper.
  5. Schep de biefstuk erdoor en laat het ca. 10 minuten intrekken.
  6. Rijg aan elke prikker om en om 4 blokjes biefstuk en 3 garnalen.
  7. Verhit de rest van de olie op een grillplaat (of grillpan) en grill de spiesen in ca. 4 minuten rondom goudbruin en gaar.
  8. Roer intussen een knoflooksaus van de mayonaise en de zure room, pel de resterende teen knoflook en pers hem erboven uit.
  9. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  10. Serveer de spiesen met de saus.

Lekker met gepofte aardappels met (de resterende) zure room en maïs met spekjes.

Tip: in plaats van grote garnalen kun je ook blokjes verse zalm nemen (de Australische versie van Surf&turf).

Recept: Mirjam Bakker- van Dam. Foto: Peter Kooijman. Bereiding: Jacqueline Pietrowski. Styling: Cyn Ferdinandus.