Placeholder

Marjo blog 6: Afleiding

Marjo volgt alweer dertien weken Weight Watchers Online. In haar vorige blog was ze eindelijk door haar afvaldipje (twee weken stilstand) heen, gaat het nog steeds zo goed?

Marjo volgt alweer dertien weken Weight Watchers Online. In haar vorige blog was ze eindelijk door haar afvaldipje (twee weken stilstand) heen, gaat het nog steeds zo goed?

Geweldig

Gelukkig gaat het afvallen weer goed. De dip was heftig, maar gelukkig ben ik niets aangekomen in die tijd. Nu vliegen de kilo's er weer af. Voordat daar ik daar over verder ga, wil ik eerst even twee niet-afvallen gerelateerde dingen delen:

Allereerst natuurlijk het concert van Il Divo waar ik mijn vorige blog mee eindigde. Zoals verwacht was het een geweldig concert! Wat kunnen die (mooie) mannen goed zingen zeg. Ze waren dit keer erg melig en maakten een heleboel grappen. We hebben zelfs met de hele zaal "zeg ken jij de mosselman" gezongen omdat Seb voor de derde keer vader was geworden. Maar ik heb vooral genoten om daar voor de derde keer met mijn lieve moeder te zitten. Fijn om zoiets samen te kunnen delen!

Verder nog een bijzonder moment. Mijn vriendin is gisteren op vakantie gegaan en ik zorg nu voor haar katten. Drie dagen geleden kwam het poesje thuis met een smal lijfje terwijl ze zwanger was…. Ze was ontsnapt en heeft buiten dus ergens haar kittens gekregen. Uiteraard heeft de hele familie gezocht,  maar niets kunnen vinden. Vandaag gaf het poesje echter aan dat ik achter haar aan moest komen. Ze bleef miauwen en voor me uit lopen. Uiteindelijk kwamen we bij verlaten stallen aan en jullie raden het al: het nestje. Vier gezonde kittens lagen te piepen om hun moeder. Geweldig! Ik heb ze meegenomen in een doos die daar toevallig lag en moederpoes bleef om me heen dralen. Ze liggen nu dus heerlijk in de doos die mijn vriendin klaar had gelegd voor de bevalling, moeder en kittens maken het goed!

Geen moment gedacht aan Weight Watchers tijdens deze gebeurtenissen! Maar ook niet aan snoepen dus dat scheelt. Sinds een week heb ik de Boodschappengids van Weight Watchers en wat een makkelijk boekje is dat! Heerlijk om daar lekker in te bladeren. Ik blijf zeggen dat WW ideaal is, omdat er niet alleen naar de calorieën wordt gekeken, maar ook naar wat het verder met je lichaam doet. Het magazine is informatief en erg leuk om de succesverhalen te lezen. Ook de WW producten zijn erg lekker. Ik heb nu bijvoorbeeld de candybar geproefd. Deze heeft 2 punten per reepje en is echt heel lekker!

Het afvallen gaat dus gewoon weer lekker, het is echt meer een levensstijl dan een dieet. Inmiddels weet ik wat wel en niet kan en denk ik zeker niet meer de hele dag aan eten. Voorheen zat ik uit te kijken naar 11 uur en 15 uur omdat ik dan van mezelf weer iets 'mocht' eten buiten de drie maaltijden om. Nu eet ik gewoon goed tijdens de drie maaltijden en heb geen behoefte meer aan al die extra dingen. En als ik dat wel eens heb dan zijn de extra weekpunten of de extra beweegpunten een uitkomst. Al moet ik zeggen dat ik die erg weinig gebruik.

Al met al twee prima weken en de tijd vliegt voorbij. Erg fijn was het om gisteren van iemand te horen dat ik zoveel ben afgevallen. Het was natuurlijk heerlijk weer op Koninginnedag en de winterjas bleef uit dus je bent weer wat zichtbaarder. Het thuisfront is overigens ook erg trots op de verloren kilo's en onze dochter (13) is inmiddels ook al de nodige kilo's kwijt. Lang leve de Weight Watchers!

 

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!