Placeholder

Ingrid blog 6: Zond-dag

Ingrid is nu 12 weken bezig met Weight Watchers Online en het gaat hartstikke goed! Tijd om zichzelf te belonen met een zond-dag… De chocolade paashaas die na Pasen netjes bewaard is gebleven, blijkt onweerstaanbaar…

Ingrid is nu 12 weken bezig met Weight Watchers Online en het gaat hartstikke goed! Tijd om zichzelf te belonen met een zond-dag… De chocolade paashaas die na Pasen netjes bewaard is gebleven, blijkt onweerstaanbaar…

Zondig zondag

Twaalf weken ben ik nu bezig met Weight Watchers Online en eigenlijk kwam het maar een enkele keer voor dat ik meer ProPoints at, dan ik mocht. Echt gigantisch over de schreef gegaan, ben ik nooit. En als het dan een keer een paar puntjes meer waren, dan had ik zoveel reserves op andere dagen of met sporten opgebouwd, dat het eigenlijk geen probleem was.

Maar vorige week hadden mijn vriend en ik de Grote Zondig Zondag! Normaal werken we allebei op zondag, maar nu hadden we een keertje vrij. Heerlijk, en we hebben het er goed van genomen. Na een lekker uitgebreid ontbijtje zijn we op de bank geploft om de hele middag series te kijken.

In de kast stond al een paar weken een chocolade Paashaas met smacht te wachten. Ik had hem gekregen op het werk, maar mooi in de kast gezet. ,"Hey”, zei mijn vriend opeens, "Heb jij ook zo’n zin in chocolade? "Hmm”, mompelde ik, nog helemaal geconcentreerd starend naar de tv. Chocolade? Pling! Dat woord deed een snackgevoel in mij ontwaken. Want tja, welke vrouw reageert nu niet op het woord chocolade?!

Jullie kunnen het vast al raden: die chocolade Paashaas, die stond niet lang meer onaangeroerd in de kast. Maar ja, zoals ik al zei het was de Grote Zondig Zondag. Dus we hebben nog meer lopen snoepen en ’s avonds na het eten (wél een Weight Watchers recept!) kwamen er toastjes met salades op tafel. Ons excuus? We hadden de dag van te voren bezoek gehad en weggooien zou ook zonde zijn.

Aan het begin van de dag was ik nog trouw alles aan het invullen in het ProPoints Dagboek. Maar hoe meer we snoepten, hoe minder zin ik had om het allemaal bij te houden. Dus op een gegeven moment dacht ik: die telvrije dag bestaat natuurlijk niet voor niets!

’s Avonds in bed voelden we ons toch wel een beetje schuldig en was er ook een kleine angst voor de onverbiddelijke weegschaal de dag erna. We probeerden elkaar moed in te spreken. "Ach, één keer zondigen kan toch geen kwaad” en "We zijn wel drie keer gaan sporten deze week.” Toch was het moment van wegen erg spannend. Maar wat bleek? Eén keer zondigen is helemaal niet erg! We waren nog steeds afgevallen die week. Het totale resultaat tot nu toe: 15,1 kilo! Ons schuldgevoel verdween meteen.

Of toch niet? Want was ik niet nog één kilo extra kwijt geweest als ik geen Grote Zondig Zondag had gehad?

Tot over twee weken!
Groetjes Ingrid

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!