Persoonlijke verhalen

Zanger Frank Boeijen: ‘Liefde en muziek botsen’

Wie kent niet de liedjes Linda en Zwart wit van Frank Boeijen (55) uit de jaren tachtig? Frank scoorde de ene hit na de andere en was altijd bezig met muziek. “Dat heeft mij mijn huwelijk gekost. Vanwege mijn nieuwste album Liefde & moed ben ik nu ook veel op pad, maar ik maak tijd vrij voor de liefde. Al blijft het moeilijk.”

Streelde al die aandacht van vroeger jouw ego?

“Het streelde mijn ego dat ze onze muziek waardeerden en dat ze bij een nummer als Zwart wit achter de inhoud stonden. Dat mijn eigen vader van zestig Zwart wit prachtig vond, vond ik te gek. Dat voelde als erkenning. Maar al die zenuwachtige mensen, de heel jonge meiden die voor mijn huis stonden voor een handtekening of foto, vond ik bedreigend. Gelukkig werden we afgeschermd bij concerten. We kwamen een kwartier van tevoren, traden op, stapten in de auto en waren weer weg. Als we veilig thuis waren, gingen we de kroeg in en leefde ik wel een beetje het rock-’n-rollleven. Ik heb dankzij het succes ook goed kunnen leven. Mooie reizen gemaakt, een huis gekocht, vaak uit eten. Maar Linda, dé grote hit uit die tijd, wil ik nooit meer zingen. De melodie is mooi, maar over de tekst ben ik eigenlijk nooit tevreden geweest.”

Lees het hele interview met Frank in Vriendin 11.

Reageer op dit artikel

tinkerbel19

:inlove: Vind dat frank een mooie stem heeft en hele gevoelige nummers. Ben enorme fan van het liedje Heb me lief…. Deze begint met Het was een onbekende weg die ik heb afgelegd…….Groetjes van tinkerbel19:D (k)

Beantwoorden

Instagram