Persoonlijke verhalen

Willeke Alberti: ‘Ik hoop nog steeds op die ene, ware liefde.’

In Vriendin 27 staat een mooi artikel waarin Willeke Alberti (67) openhartig over haar leven, familie en mannen praat. ‘Ik heb absoluut mijn verdriet gekend. Toch hoop ik nog steeds op die ene, ware liefde’.

"In de villa van Willeke Alberti ademt alles familie. Haar smaakvol ingerichte woonkamer staat en hangt vol met foto’s. Dochter Daniëlle met haar gezin, zoon Johnny in smoking op de bruiloft van halfbroer Kaj, Kaj met zijn bruid. Zelfs de echofoto van haar kleinzoon die in oktober wordt geboren, is trots uitgestald op de eettafel.

Voor Willeke is familie het allerbelangrijkst in haar leven. Willeke: “Afgelopen Moederdag was zo mooi, toen waren mijn kinderen en kleinkinderen, op kleinzoon Davey na, allemaal tegelijk bij me. Met hen om me heen ben ik het gelukkigste mens ter wereld. Daar kan niets tegenop. Ik ben ook dolblij met mijn schoonzoon en schoondochter.

Mijn jongste zoon Kaj is vorig jaar getrouwd met Hannah. Hij is in een warm bad terechtgekomen. Ook zo’n fijn gezin, waarin de vader en moeder nog steeds samen zijn. Daar kan ik wel met lichte jaloezie naar kijken. Dat had ik toch ook graag gehad.”

Je hebt drie huwelijken gehad, drie keer ging het mis.
“Het is altijd mijn streven geweest om een echt gezin te vormen en later samen opa en oma te worden. Dat lijkt me nog steeds het allermooiste en het is jammer dat me dat niet gelukt is, maar het leven loopt zoals het loopt.

Relaties gaan stuk. Het overkomt je en mij dus drie keer. (Willeke is getrouwd geweest met Joop Oonk, John de Mol en Søren Lerby, red.) Een scheiding went nooit. Het is een vreselijke periode en de kinderen zijn altijd de dupe. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik met alle ex-partners nog steeds goed omga. Als je kinderen hebt, moet je on speaking terms blijven, want je deelt een verantwoordelijkheid.

Aan modder gooien heb ik nooit gedaan. Dan bevuil je je eigen nest. Er zijn best weleens problemen geweest waarvan ik dacht: had dat niet anders gekund? Maar ik heb nooit gedacht: ik wil je nooit meer zien. Als ik dat roep, heb je het heel erg verbruid.”

Verder lezen? Het volledige interview staat in Vriendin 27 vanaf pagina 12.

Wil je kans maken op een ontmoeting met Willeke Alberti? Doe dan mee met onze actie!

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens bedrogen?

Nee, nog nooit

Pfffff….denk het niet,maar zeker weten doe je het natuurlijk nooit hè!!

Ja...

op de meest harde manier… ons kindje was drie weken en lag te vechten voor zijn leven en hij lag op een ander.. in het ronald mc donald huis nogwel!

Ja...

Door vrienden na een scheiding

Instagram