Placeholder

Wensdag

Na alle ellende staat Kyra een grote verrassing te wachten. Eentje die zij als groot fan van K3 niet snel zal vergeten…

Na alle ellende staat Kyra een grote verrassing te wachten. Eentje die zij als groot fan van K3 niet snel zal vergeten…

Een maand of twee geleden heeft mijn zusje Kyra opgegeven bij Stichting Doe een wens. Zij zijn een stichting die wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte uit laten komen. En wat een feest was dat, zeg!

Het enige wat ik wist, was dat ik warme kleding moest inpakken voor een extra dag. Verder hoefde ik niets te doen. Dus een beetje onwennig had ik al een weekendtas ingepakt voor ons alle 4 en de buggy’s klaar gezet. Kyra was nieuwsgierig: ‘Wat zit er in de tas?’ Maar nog voor ik antwoord kon geven, werd er aangebeld en daar kwamen twee feeën binnen, met een grote koffer. Haar gezichtje zei genoeg; wie zijn jullie en wat komen jullie doen?

De feeën legde haar alles uit. Ze kwamen namens K3 naar Kyra toe om haar twee onvergetelijke dagen te geven. Uit de koffer kwam het gevraagde witte luchtpiratenpak van K3, inclusief schoenen en hoed. Ze glom van geluk. En toen kwam ons vervoer aanrijden; een roze limo! Kompleet met K3 inrichting, K3 snoepjes, K3 glazen, noem maar op! De oogjes van Sam en Kyra rolden uit hun kassen. Sam kon alleen maar “grote auto” uitbrengen. Zoveel verassingen, terwijl het echte feest nog moest beginnen.

Van huis reden we naar een sprookjesvoorstelling, waar ze gezellig met de acteurs mochten kletsen. Daarna was het tijd voor pizza maken en een speurtocht bij een manege. Na de laatste activiteit reden we naar de Efteling, waar we in de Roodkapje-kamer mochten overnachten. Wat een feest! De kinderen waren van de ene in de andere verrassing gevallen en helemaal onder de indruk van alles wat ze die dag hadden meegemaakt.

Na het uitgebreide, luxe ontbijt mochten we het park in. Het was ijskoud, maar mevrouw stond er op haar K3-pak weer aan te trekken. Dus “met K3” naar het sprookjesbos. De sprookjes vond Kyra een beetje eng. “Ze zien er anders uit, mam!” zei ze bij Roodkapje, normaal gesproken haar lievelingssprookje. Tja, op tv zien ze er inderdaad moderner uit. Liever, zachter.

In de middag mocht ze op de foto, zoals K3. Een professionele fotograaf ging mee het park in en mevrouwtje poseerde er lustig op los. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was! Ze heeft de hele dag zichtbaar genoten. Alle aandacht was voor haar. En toen we ’s avonds weer uitgeteld thuis waren met alle cadeau’s, zei ze heel lief: “De fees en K3 hebben me wel verwend, hè mam..” Ja, meisje, na al die narigheid die je hebt meegemaakt en nog moet meemaken, heb je het wel verdiend!