Persoonlijke verhalen

Vroeger gepest, nu sterker dan ooit

‘Ik ben het waard er te zijn’

Gepest worden, het kan iemand jarenlang diep ongelukkig en onzeker maken. Deze vrouwen hebben afgerekend met hun pestverleden en zijn sterker dan ooit!

Sanne (21) woont samen met Sjoerd en werkt als verpleegkundige in een verpleeghuis.
“Mijn oma, een ontzettend lieve vrouw, was hartpatiënt. Ik vond het heel moeilijk om haar ziek te zien en ik wilde iets doen. Voor haar, maar ook voor andere mensen die ziek zijn. Misschien dat ik daarom vanaf mijn tiende de droom had om verpleegkundige te worden. Op school was ik nogal serieus bezig met leren en goede cijfers halen en dit viel verkeerd bij mijn klasgenoten. Zij verspreidden roddels en vreemde verhalen over me. Binnen korte tijd kende de hele school me. Het was mij een raadsel waarom iedereen een hekel aan me had en mij pestte.
De treiterijen gingen van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik zelfs na schooltijd opgewacht door leerlingen die ik niet kende. In de derde klas van de middelbare school knapte er iets in mij. Ik wilde niet meer leven. Ook voor mijn ouders was dit een moeilijke periode. Ze probeerden me te helpen, maar ze hadden geen vat op de leerlingen op school. Zelfs mijn leraren stonden machteloos.”

Lees het hele verhaal van Sanne en de pestverhalen van andere vrouwen in Vriendin 46 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Heb jij pesten van dichtbij meegemaakt?

Ja, ik ben zelf gepest

Vroeger altijd het “vrolijke” dikkertje geweest en flink gepest. Heb helaas geen vriendinnen er aan over gehouden; ben qua omgang te onzeker geworden. Zelf ben ik wel trots op me zelf op wat ik bereikt heb ik het leven.

Ja, ik ben zelf gepest

ik kwam uit het zuiden, door de sluiting van de mijnen moest mijn vader ander werk zoeken. We kwamen terecht in Rotterdam. Van een spontaan, vrolijk buitenkind naar een flatkind, mijn dialect,waar ik vandaan kwam was voor een paar kinderen genoeg om mij mijn hele schooltijd te treiteren, uit te sluiten. in elkaar te slaan, op te wachten enzovoort. De rest meelopers deed graag mee hieraan. De schoolleiding deed of ze niets zag. wat was ik eenzaam en richtte mij op super schoolprestaties. Het lievelingetje van de leraren hierom maar gehaat des te meer door de rest. Tineke, Francisca en Marja, de achternamen laat ik maar achterwege. Ze hebben mijn schooltijd tot een hel gemaakt. Nog steeds heb ik moeite om vriendschappen te sluiten, vertrouw ik mar weinig mensen. Het is inmiddels al 51 jaar geleden dat ik vanuit het Zuiden naar het Noorden kwam, maar vergeten en vergeven zal ik die 3 meiden nooit. Denk niet of ze ooit beseft hebben hoezeer ze mijn leven toen tot een hel hebben gemaakt en hoelang ik die sporen al meedraag.:(

Ja, ik heb zelf gepest

Soms een beetje…:(

Ja, ik ben zelf gepest

Had een bloempotkapsel en een hazen-bekkie. Ach, ik heb er gelukkig geen trauma e.d. aan over gehouden. Ik ben er zelfs sterker van geworden. kwestie van hoe je er zelf mee omgaat 😉

Ja, ik ben zelf gepest

petsen is vreselijk het houd mij nu nog bezig terwijl ik bijna 44 ben

Instagram