Persoonlijke verhalen

Vriendin 9: Petra en haar man hebben 9 dochters

Negen kinderen! Allemaal meiden! Want behalve voor hun zes (inmiddels
volwassen) dochters zorgen Petra (52) en haar man Theo (49) voor drie pleegdochters. En ze hebben óók nog een gezinshuis met zeven kinderen. “Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. En het gezin was toch al groot.”

Petra: “In ons dorp stonden we al gauw bekend als het grote meidengezin. Ik kreeg vaak leuke reacties op ons gezin, maar soms ook wel negatieve opmerkingen. ‘Weet je wat het kost als ze gaan studeren?’ werd er dan gezegd. Ik dacht: ik hoef onze keuzes aan niemand te verantwoorden. De meeste mensen vonden het juist bijzonder dat we zo veel dochters hadden. ‘Tjonge, wat zul jij het zwaar hebben!’ zeiden ze vaak lachend tegen Theo. Hij is de enige man in het gezin, maar hij vindt het heerlijk om al die vrouwen om zich heen te hebben. Hij is dol op zijn meiden en zij op hem. Vroeger verschoonde hij keurig de luiers en zette hij de meiden onder de douche. En toen ze een paar jaar later om de beurt voor het eerst ongesteld werden, kocht hij steeds gebakjes om dat te vieren! Net als ik heeft hij nooit echt het verlangen naar een zoon gehad. ‘Ik hou toch niet van voetbal’, grapt hij altijd.”

Lees het verhaal van Petra in Vriendin 9 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Kun jij een groot gezin voorzien van alle behoeftes?

Nee, ik denk het niet...

Ik heb al moeite met één puberende dochter, laat staan dat het er 9 zijn.

Ja zeker!

Ik ben er een van 6 dus weet wel hoe het gaat in een groot gezin en mijn moeder stond er alleen voor. Als oudste van de meiden werd er veel van je gevraagt dus heb al vroeg heel veel geleerd.

Ja zeker!

Ik ben zelf ook 1 van 7 meisjes. Mijn vader heette ook Theo. Altijd gezellig, die kakelende kippen, nu nog. Mijn moeder is inmiddels bijna 94. Zij zorgde voor ons altijd en nu zorgen wij voor haar, logisch toch, zolang het nog kan!

Nee, ik denk het niet...

zeker niet als ze allemaal een hobby of sport hebben.. Hoe moet ik dat betalen in deze tijd??
Of ze moeten tevreden zijn met wat ze hebben en samen kunnen delen..maar dat zal wel moeilijk zijn in deze tijd dat iedereen een mobiel en/of i-phone heeft..:D

Ja zeker!

Emotioneel, cultureel en liefdevol zeker, financieel is best wel een uitdaging tegenwoordig.
Zeker nu ze studeren, zijn de kosten enorm. Als volgend jaar de studiefinancïering en ov veranderd, wordt het absoluut jongleren met een groot Vooral voor de jongste gaat het in de toekomst toch veranderen. Het blijven natuurlijk heerlijke draken.

Nee, ik denk het niet...

ik zou niet weten hoe we dat financieel rond moesten krijgen. Iets wat we nu al af en toe niet weten en wij hebben er maar 2.

Instagram