Persoonlijke verhalen

Vriendin 9: Niraï heeft geen contact meer met haar moeder

‘Ik mis mijn moeder enorm, maar ik had geen keuze’

Niraï (34) besloot vier jaar geleden om het contact met haar moeder te verbreken. Een moeilijke beslissing, maar voor haar gevoel kon ze niet anders. Niraï: “Mijn moeder kon niet knuffelen. Liefde, gezelligheid? Ik wist niet wat het was, had het niet geleerd.”

Niraï: “Eigenlijk pas toen mijn dochter werd geboren, realiseerde ik me wat ik in mijn eigen jeugd heb gemist. Ik had geen idee hoe ik met haar moest omgaan. Ik wist niet hoe ik haar moest vastpakken, knuffelen en met haar kon spelen. Dat had ik allemaal niet geleerd van mijn eigen moeder. Gelukkig heeft mijn man mij geholpen. Met veel geduld heeft hij me laten zien en voelen hoe ik liefdevol voor haar kon zorgen. Hij pakte haar uit de wieg en legde haar in mijn armen. Hij leerde me naar haar te kijken en van haar te houden. Stapje voor stapje werd ik de moeder die ik graag wilde zijn. En steeds dacht ik: ik ga het anders doen dan mijn eigen moeder het heeft gedaan.”

Lees het hele verhaal van Niraï in Vriendin 9 en praat mee op het forum.
 

Reageer op dit artikel

Hoe is het contact met jouw moeder?

Mwoah..

we bellen regelmatig. Ik woon 2 uur rijden van mijn moeder vandaan, denk nu 13 jaar en ze is van die 13 jaar ongeveer 6 keer hier geweest. Zegt al genoeg denk ik:o

Instagram