Placeholder

Vriendin 9: Jenny had baarmoederhalskanker

Acht weken na de geboorte van haar tweede dochter krijgt Jenny (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Haar kraamtijd brengt ze door in het ziekenhuis, met bestralingen en chemo. “Ik leef nu veel bewuster en maak me niet meer druk om onbenulligheden.”

Acht weken na de geboorte van haar tweede dochter krijgt Jenny (33) te horen dat ze baarmoederhalskanker heeft. Haar kraamtijd brengt ze door in het ziekenhuis, met bestralingen en chemo. “Ik leef nu veel bewuster en maak me niet meer druk om
onbenulligheden.”

Jenny: “Vijf weken nadat ik was bevallen van onze jongste dochter Ylja kreeg ik plotseling hevige buikpijn en bloedingen. De artsen dachten in eerste instantie dat er stukjes placenta waren achtergebleven in mijn baarmoeder. Maar de bloedingen hielden aan en na verschillende onderzoeken bleek ik een gezwel bij mijn baarmoedermond te hebben. Hoe kon het dat de gynaecoloog dit gezwel niet hadden gezien? Ik kreeg een punctie om erachter te komen of het kwaadaardig was. Maar al te veel zorgen maakte ik me daar niet om. Toen we de uitslag kregen van het inwendig onderzoek, draaide de gynaecoloog er niet omheen: ‘Je hebt baarmoederhalskanker.’ Ik keek haar niet-begrijpend aan. Ik was 31 en had net een baby gekregen, dan kon ik nu toch geen baarmoederhalskanker hebben? Maar toen ik zag hoe aangeslagen mijn man Aron was, begon het langzaam tot me door te dringen. Ik had echt kanker. Alles begon te wankelen.”

Lees het verhaal van Jenny in Vriendin 9 en praat mee op het forum.