Persoonlijke verhalen

Vriendin 7: zangeres Brigitte Nijman gaf haar kinderwens op

Zangeres Brigitte Nijman (45), bekend van musicals als Grease, wilde met haar vriend Robert dolgraag kinderen. Maar wat ze ook probeerde, het lukte niet. Midden in de vierde IVF-poging besloot ze te stoppen. “Opeens dacht ik: misschien is het voor mij niet voorbestemd.”

Wanneer ontstond jouw kinderwens?
“Eigenlijk pas toen ik Robert, mijn man, ontmoette. Ik droomde niet van kinderen toen ik jong was, maar ik dacht wel: ze komen er ooit. Zoals veel vrouwen dat denken, meer als een soort vast gegeven. Er zat nog geen concreet idee achter. Op mijn 32ste ging mijn vorige relatie uit en ging ik op mezelf wonen. Ik werkte hard in het theater en het was belangrijk dat ik dat bleef doen, want ik moest weer alleen voor mezelf zorgen.”

Je wilde niet in je eentje aan een kind beginnen?
“Nee, mijn droom was om dat samen met iemand te doen. Mijn ouders zijn gescheiden, ik ben opgevoed door mijn stiefvader die ik als mijn vader beschouw. Vroeger dacht ik al: als ik ooit kinderen mag krijgen, is dat met iemand bij wie ik de rest van mijn leven wil blijven. Toen ik Robert leerde kennen, was ik al 39. Ik weet nog dat ik na twee maanden zei: ‘Ik geloof dat ik moeder wil worden van jouw kinderen.’ Dat wist ik heel snel.”

Wanneer heb je echt werk gemaakt van jouw kinderwens?
“Al voor ons huwelijk nog. Maar ja, Robert had al twee dochters en hij was daarna gesteriliseerd. In zijn geval was het niet mogelijk dat terug te draaien, zwanger worden kon dus niet op de natuurlijke manier. Toch stond Robert meteen achter mijn wens. Hij zei zelfs: ‘Maar dan moeten we opschieten!’ Vervolgens heeft hij ook het proces in gang gezet. Al voor de bruiloft gingen we de medische molen in. Meteen daarna begon ik met de hormoonbehandeling.”

Lees het hele interview met Brigitte in Vriendin 7, die vanaf morgen in de winkels ligt. 

Reageer op dit artikel

Instagram