Persoonlijke verhalen

Vriendin 7: Michelles kinderen willen niets meer met haar te maken hebben

Michelles ex hersenspoelde hun kinderen na de scheiding.

Michelle (45) heeft haar kinderen Timo (16) en Joy (15) al ruim twee jaar niet gezien. “Het voelt als de ultieme afwijzing dat mijn kinderen geen contact met me willen.”

Michelle: “Van de week kwam ik mijn dochter tegen op het station. Wat zag ze er ineens volwassen uit, met haar lange haar en hoge hakken. Het liefst wilde ik op haar af stappen om te vragen hoe het met haar ging, maar ik deed het niet. Ze keek de andere kant op en stapte vervolgens helemaal achter in de trein in. Het was niet de eerste keer dat ik haar zag en niks kon doen, maar ik betwijfel of ik er ooit aan zal wennen. Ik genoot er juist altijd zo van de kinderen om me heen te hebben.”

Lees het hele verhaal van Michelle in Vriendin 7 en praat mee op het forum.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ken jij iemand die zijn of haar kinderen niet meer ziet?

Ja, ik ken helaas iemand

Helaas heb ik een man die zijn zoon en kleindochters niet ziet oudse is nu 2 jaar jongste is net 4 maanden en die heeft ie helemaal nog nooit gezien is triest voor woorden gewoon
Zelfs toen hij zware chemo kreeg lieten ze niks van hen horen

Ja, ik ken helaas iemand

Mijn zwager ziet al ruim 3 jaar zijn kinderen niet meer. Het went nooit, en het doet heel veel pijn. Gelukkig is hij wel in staat om zijn leven weer op te pakken, met veel vallen en opstaan.

Ja, ik ken helaas iemand

Door deze situatie zélf aan den lijve te ondervinden en mensen tegen te komen die dit ook mmemaken, is het idee gerijpt om een boek te schrijven. En spelen hierin wel nog andere punten een rol zoals de bankensector, faillissementen, racisme,… Nu wilden wij hieromtrent toch met een Positieve boodschap naar buiten komen, iets waar mensen wat aan kunnen hebben, een Hart onder de riem laat ons zeggen. Vandaar dat Liefde de rode raad vormt in dit autobiografische verhaal. De titel van het boek is ‘De Alchemie van de Liefde’ en via de site http://www.thealchemyoflove.org kunnen hele fragmenten gelezen worden of kan het boek bekomen worden. Véél Sterkte aan iedereen die in een soortgelijke situatie zit!! Big Hug!! xxx

Anders, namelijk...

Ik zelf helaas 🙁

Anders, namelijk...

Ik zelf helaas!

Ja, ik ken helaas iemand

Namelijk ikzelf……..twee volwassen kinderen uit mijn vorig huwelijk.
Dat houd tevens in dat ik dus ook mijn kleinkinderen niet ziet.
Het zijn er vijf….waarvan ik er drie ook helemaal niet ken.

Ja, ik ken helaas iemand

Ik zie twee van mijn kinderen ook niet meer. 1 al 19 jaar niet en de ander al 5 jaar niet

Ja, ik ken helaas iemand

Ja ik zie twee van mijn kinderen ook niet meer. 1 al 19 jaar niet en de ander al 5 jaar niet.

Ja, ik ken helaas iemand

Mijn man. Hij ziet zijn dochter al sinds zomer 2009 niet meer. :'(

Anders, namelijk...

Het is niet altijd rozengeur en manenschijn.

Ik zit na een huwelijk van bijna 20 jaar in een echtscheiding. Mijn bijna ex wilde nooit communiceren, en dacht alleen maar aan zichzelf.

Keek amper naar de kinderen om, zijn nu bijna 18 en bijna 12 jaar. Hij is nu drie maanden het huis uit, en hij heeft drie maanden al niet naar de kinderen om gekeken. Terwijl ik in de eerste vijf weken, hem vier keer heb laten weten dat er gepraat zal moeten worden, ook ivm de omgang van de kinderen. Hij reageert helemaal nergens op. Het interesseert hem niet. De kinderen zijn boos, teleurgesteld. Op deze manier willen ze niets meer met hem te maken hebben. Daar vraagt hij nu toch om met zijn gedrag… Hij laat nu zien, dat hij nog steeds andere dingen belangrijker vind, dan dat hij zijn gezin ooit vond… Ik vind het dus niet vreemd, als de één geen contact meer met de ander wilt…. Maar, waarom laat mijn bijna ex het afweten naar zijn kinderen??? Ik hou hem niet tegen, de kinderen ook niet….

Het ligt aan de situatie zelf, voor er een oordeel over te geven… Je kan wel achter iemand aan blijven lopen, net als ik zeker de laatste 12 jaar richting hem had gedaan. Maar op een gegeven moment is het over… Hem doet het niets. De kinderen krijgen op deze manier een hekel aan hem. Hij vraagt er zo om…. Helaas, het is niet anders, ik had ze liever goed contact laten houden. Had ik zelf ook met hem gewild, maar hij laat af weten… In alle opzichten.

Ja, ik ken helaas iemand

Mijn partner ziet zijn 3 kinderen al bijna 2 jaar niet meer, zijn 2 exen zijn vriendinnen geworden. List en bedrog is hun enige ” macht” karma is en blijft een bitch

Anders, namelijk...

Jammer genoeg ikke ook, zie mijn jongens al bijna 14 jaar niet meer, ook dankzij een indoctrinerend ex partner, je staat met je rug tegen de muur, het gestook, getreiter en natuurlijk verwijten naar moeder en meneer zelf zielig doen, het was een strijd, ik heb ze uit liefde los moeten laten zodat ze verder konden met hun leven, hoop dat ze ooit mijn kant willen horen, ze blijven mijn jongens en mis ze heel vaak,ook mijn familie, Y en TE ik hou van jullie, kus van mij en hopelijk tot ooit x

Ja, ik ken helaas iemand

En dat ben ik zelf en dat is vreselijk.:(

Instagram