Persoonlijke verhalen

Vriendin 6: Janines dochter maakte onder druk een naaktfilmpje van zichzelf

‘Mijn dochter werd het slachtoffer van sexting’

Als Janine (47) op school moet komen omdat er een naaktfilmpje van haar dochter Anna (15) rondgaat, schrikt ze enorm. Haar rustige dochter? Die nog helemaal niet bezig is met seks? “Ze had die oudere jongen spannend gevonden en hij had haar daarna vreselijk onder druk gezet.”

Steeds haalde Anna (15) haar smartphone tevoorschijn, tijdens dat weekendje weg met het gezin. Normaal keek ze ook voortdurend op het ding, maar nu was er iets verontrustends in haar blik. Janine: “Ik vond dat ze nogal vreemd deed. Maar ja, pubers gedragen zich wel vaker vreemd. Pas toen ik mijn dochter de volgende dag meenam naar de winkel om een nieuwe jas uit te zoeken en ze daar totaal geen belangstelling voor toonde, wist ik dat er iets mis was.”

Een paar dagen na die meivakantie afgelopen jaar kreeg Janine een telefoontje van de vertrouwenspersoon van school. Of ze meteen wilde komen. “Ik liep het kantoor van de leraar binnen en daar zat mijn dochter, helemaal over- stuur. De leraar vertelde dat Anna ruim anderhalf jaar eerder door een jon- gen was gedwongen om zichzelf naakt te filmen.”

Lees het hele verhaal van Janine in Vriendin 6 en praat mee op het forum.
 

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Heb jij tips om sexting te voorkomen?

Ja, namelijk...

….blijf je kinderen controleren. Ik heb het ook gedaan bij mijn dochter. Je kunt er niet 24/7 met je neus opzitten maar zorg dat je zoveel mogelijk controle blijft houden. Weet waar ze mee bezig zijn op de computer, check geregeld hun smartphones door, want jij bent de baas! Willen ze dat niet? Dan niet meer op de computer of smartphone. Simpel.

Instagram