Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Sonja schreef elke dag op een briefje waar ze dankbaar voor was

Geluk zit écht in kleine dingen

Kleine geluksmomentjes zou je haast vergeten omdat ze zo ‘gewoon’ lijken. Zonde. Door elke dag op een briefje te schrijven waar je dankbaar voor bent, én ze te bewaren, word je gelukkiger. Vriendin’s Sonja deed een jaar lang een experiment: “Wat ben ik goed op dreef! Mijn pot raakt al aardig vol.”

De eerste lentezon na maanden van kou, je vriendin die spontaan langskomt, het eerste knutselwerkje van je kind. Hoe cliché ook, vaak zijn het de kleine dingen die een mens gelukkig maken. Maar wat zo jammer is, is dat je al deze geluksmomenten zo gemakkelijk vergeet. Een jaar geleden, eind 2012, zat ik daarover na te denken. Het zijn altijd de hoogte- en dieptepunten van een jaar die blijven hangen als je terugblikt. Nou hangt er tussen Kerst en Oud en Nieuw op de redactie altijd een bijzonder sfeertje. Iedereen neemt uitgebreid de tijd voor de lunch en een praatje. Vorig jaar hadden we het bij de kerstkransjes en de stol over die kleine momenten die je wilt koesteren omdat ze je gelukkig maken, maar dat je die zo makkelijk weer vergeet. Was er maar een manier om ze te onthouden…

Lees het hele verhaal van Sonja in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Foto: Shutterstock

Reageer op dit artikel

Waar ben jij dankbaar voor?

Ik ben dankbaar voor...

alles wat ik heb, want ik heb genoeg en ben gelukkig. Het meeste in het leven is gratis, het belangrijkste is om er ook van te kunnen genieten!

Ik ben dankbaar voor...

voor de gezondheid van mijn kinderen
en de mensen om mij heen

Ik ben dankbaar voor...

Een douche iedere dag, vrede, mijn werk, bovenal dat ik 3 zonen heb, 2 schoondochters, een kleinzoon en een extra kleindochter heb en ontelbare andere dingen!

Ik ben dankbaar voor...

ik ben dankbaar voor het feit dat ik en de geliefde mensen om me heen nog steeds gezond zijn, en ik hoop dat dat nog lang zo zal blijven, ik kan niemand missen

Ik ben dankbaar voor...

dat ik en mijn familie allemaal nog gezond zijn en dat wil ik graag zo houden,ik kan niemand missen:(

Instagram