Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Martha’s ouders kwamen na 33 jaar weer bij elkaar

33 jaar nadat Martha’s vader zijn vrouw en kinderen had verlaten, staat hij weer op de stoep. Hij vraagt vergiffenis en opnieuw de hand van zijn ex-vrouw. Dochter Martha: “Hier heb ik meer dan dertig jaar op gehoopt.”

Martha (51): “Toen mijn ouders na een scheiding van 33 jaar weer bij elkaar kwamen, vulde mijn hart zich met vergeving. Alsof ik jarenlang met een schaafwond had rondgelopen en er eindelijk een verkoelende zalf op werd gedaan. Alle pijn en verdriet uit het verleden verdwenen. 36 jaar geleden verliet mijn vader ons gezin. Hij liet mijn moeder, mijn broer en twee zussen en mij achter.

Hij was verliefd geworden op een vriendin van mijn zus en kreeg een relatie met haar. Ik was destijds dertien jaar. Door de scheiding was ons hele gezin in shock. We konden het niet geloven. Terwijl mijn vader een nieuw leven opbouwde, bleef mijn moeder in de schoenenwinkel en schoenmakerij werken die ze samen met hem was begonnen. Tot diep in de nacht was ze bezig met het inzetten van ritsen en het maken van schoenen.”

Lees het hele verhaal van Martha in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Zijn jouw ouders nog steeds verliefd?

Nee, want..

ze zijn uit elkaar!:tired:

Nee, want..

Mijn vader is er niet meer:(

Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!

Gelukkig wél! Echt heel erg fijn!

Nee, want..

Ze zijn allebei al jaren overleden.

Nee, want..

Ze zijn beiede overleden.
Mijn Moeder toen ik 21 was en mijn Vader toen ik 33 was 🙁

Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!

tenminste daar ga ik vanuit. Toen mijn vader overleed, na 52 jaar huwelijk, was mijn moeder ervan overtuigd dat ze elkaar na haar overlijden zouden weerzien. Kort voor haar overlijden (9 jaar later) gaf ze aan naar papa te gaan. Zoveel trouw kan alleen maar beloond worden met eeuwige liefde!!

Nee, want..

ze leven inmiddels apart..mijn vader hier in Nederland in een verpleeghotel en mijn moeder in hun huis in Frankrijk.. en ze is er niet eens rouwig om..eindelijk rust zegt ze.. Dus nu verzorg ik mijn vader als mantelzorger..:(

Ja ze zijn nog steeds gelukkig samen!

Ze zijn al bijna 44 jaar getrouwd.

Instagram