Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Lisa stierf na het gebruik van partydrugs

‘Veilige drugs bestaan niet, mijn dochter overleed eraan’

Wat begon als een gezellig avondje dansen in Amsterdam, eindigde in een nachtmerrie. Studente Lisa (20) nam op 4 september een vingertopje xtc – het werd haar fataal. Haar moeder Annet en zus Monique vertellen hun verhaal: “Bijna geen van Lisa’s vriendinnen had ooit van de risico’s gehoord. Ongelooflijk.”

Annet en haar man Hans Nooij maakten op zondag 1 september een fietstocht in de duinen van Schoorl, toen om half vijf hun mobiel ging. Annet: “Hans nam op. Ik zag dat zijn gezicht verstarde toen hij de boodschap hoorde. De politie belde en vroeg: ‘Bent u de vader van Lisa Nooij?’ en noemde haar geboortedatum. De agent vertelde dat Lisa was gereanimeerd en in een ambulance op weg was naar het ziekenhuis. Wij moesten zo snel mogelijk naar Leiden. We hoorden dat er drugs in het spel waren en dachten meteen: potverdorie, iemand heeft iets in haar drankje gedaan! Toen we in het ziekenhuis arriveerden, mochten we meteen bij Lisa. Ze lag aan de beademing met allerlei toeters en bellen. Ze werd in slaap gehouden en lag onder een koeldeken. Dat is standaard na een reanimatie. We dachten: ze is jong en hartstikke gezond, ze komt er wel bovenop.”

Lees het hele verhaal van Annet en Monique in Vriendin 51 en praat mee op het forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens drugs gebruikt?

Nee, nooit

Ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar (of naar geweest)

Nee, nooit

ik ben er totaal niet nieuwsgierig naar want als ik de verhalen hoor en lees weet je meetal wel genoeg

Nee, nooit

Pff wat heftig! En nee, nog nooit drugs gebruikt en drink ook geen alcohol/rook niet.

Ja, wel eens

Ze is niet aan de drugs zelf gestorven maar aan watervergiftiging! Een wel geinformeerd gebruiker weet hoe je met drugs om moet gaan. Desalniettemin neemt dit niet weg dat het onwijs sneu is

Nee, nooit

Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Nooit enige behoefte aan gehad. Het lijkt me vreselijk als je hierdoor een dierbare moet missen !

Nee, nooit

Voor mij geen drugs, drank of sigaretten/shag. Ongezonde, gevaarlijke, dure en vieze ttroep wat meer kapot maakt dan je lief is naar mijn mening.

Nee, nooit

ooit 25 jaar geleden een stickie en ik vond er geen bal aan

Ja, wel eens

Ik nam het vroeger wel eens op feestje een heerlijk en vrij gevoel had je dan maar dat is al meer dan 10 jaar geleden

Instagram