Vriendin 51: Ingrid verloor haar dochter bij de tsunami bijna 10 jaar geleden

Vriendin 51: Ingrid verloor haar dochter bij de tsunami bijna 10 jaar geleden

‘We waren een heel normaal gezin. Nu is alles anders’

‘We waren een heel normaal gezin. Nu is alles anders’

Ingrid (51) was in 2004 met haar man en dochters Isabelle (destijds 12) en Dominique (destijds 17) in Thailand om Kerst te vieren, toen ze getroffen werden door de tsunami. Haar oudste dochter overleefde de ramp niet. “Ik hoop dat ze wist dat ik onvoorwaardelijk van haar hield.”

Ingrid: “In de 10 jaar die zijn verstreken sinds de golven mijn dochter wegnamen, is er zo veel gebeurd. Het verliezen van mijn kind is natuurlijk het ergste wat me is overkomen, maar ook daarna heb ik een roerige tijd gehad. Mijn moeder overleed, ik raakte bij een reorganisatie mijn baan kwijt en mijn man Robin ging in 2008 bij me weg. Van de ene op de andere dag vertrok hij naar een andere vrouw, na 21 jaar huwelijk. We hebben het nooit uitgepraat, dus ik kan niet voor hem spreken, maar ik denk dat het onder andere te maken heeft met het verlies van Dominique. We hadden allebei onze eigen manier om met ons verdriet om te gaan. Ik denk dat dit zijn manier was om het verlies te verwerken. Op een gegeven moment dacht ik wel: houdt dit dan nooit een keer op? Is dit écht mijn leven?”

Lees het hele verhaal van Ingrid in Vriendin 51 en praat mee op ons forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ben of ken jij iemand die een kind heeft verloren?

 • Anoniem
  Anoniem
  Zomaar totaal onverwachts ontvingen we we een bericht van overlijden. De zoon van onze vrienden is maar 21 jaar geworden. Onwel geworden op staat en overleden. Zo triest.
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Anoniem
  mijn broer en schoonzus verloren hun eerste kindje na 8 maanden zwangerschap.
  Beantwoorden
 • KrIsa
  KrIsa
  18 januari 2012 heb ik onze oudste dochter stil op de wereld gezet. Na een zwangerschap van 40w5d overleed zij enkele uren voor de bevalling.. En waaraan...? Nog altijd een raadsel. Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn.. Een tweede mooie dochter gekregen maar toch altijd een kind tekort.. Ons mooie prachtige dappere meisje <3
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen