Persoonlijke verhalen

Vriendin 5: ‘Wij zijn sterker geworden door onze ziekte’

“Mijn ziekte heeft mij veel gekost, maar ook heel veel gegeven”, vertelt Anne-Marie. En dat geldt ook voor Nicole, Lianne en Femke. Het was niet altijd makkelijk, vertellen ze alle 4, maar nu kunnen ze álles aan.

ANNE-MARIE (36), single moeder van Mark (9) en Coen (6), is docent ondernemingsvaardigheden op een ROC. In 2011 kreeg ze borstkanker. Na een succesvolle behandeling genas ze én besloot ze haar leven te veranderen.

Anne-Marie: “Mijn hele leven draaide om compromissen sluiten. Vroeger was ik daar zo goed in, dat ik mezelf soms vergat. Toen er een kleine 4 jaar geleden borstkanker werd geconstateerd, deed ik voor het eerst geen enkele concessie: het was míjn gezondheid en de enige die hierover ging, was ikzelf. De borstsparende operatie, die gelukkig kon worden uitgevoerd, verliep goed. Mijn borsten zijn nog net zo mooi als vroeger en de kanker is weg. Maar doorgaan met leven zoals ik deed voor mijn ziekte, kon ik niet meer. Doordat ik was geconfronteerd met de kwetsbaarheid van het leven, begon ik me af te vragen of ik wel gelukkig was, of ik wel alles uit het leven haalde.”

Lees het hele verhaal van Anne-Marie en de verhalen van Nicole, Lianne en Femke in Vriendin 5 en praat mee op ons forum.

Reageer op dit artikel

Heb jij na een ziekte ook je leven omgegooid?

Ja, namelijk...

heb na een flinke burn out mijn leven drastisch verandert
vroeger was het altijd ja,als ze wat vroeger
werdt door iedereen daarom uit gebuit
heb ertussen door ook nog 4 jaar bij gehad
dat ik veel leed heb gehad..door allelei oorzaken
ben er goed uit gekomen
maar zal nooit echt de oude worden
ben tevreden en gelukkig zoals ik nu ben:D:D:inlove::inlove:

Ja, namelijk...

Meer genieten van de kleine dingen in het leven en sneller tevreden.Ik heb MS, fibromyalgie, hartpatient,diabetes,DES dochter, clusterhoofdpijn,astma,allergie ea. En ik doe alles nog met plezier.Ik kan niet meer werken maar doe nu af en toe als figurant mee.En dat is ook heel leuk.Daarna hondsmoe maar dat heb ik er voor over.

Mvg Anita

Mvg Anita

Instagram