Placeholder

Vriendin 5: Myra brengt single moeders bij elkaar

Myra (35) is een van de half miljoen alleenstaande moeders in Nederland. Ze wilde sparren met gelijkgestemden en lanceerde het platform Happy single moms. Daar kwam nog een ontmoetingssite bij: “Al ruim 1.500 vrouwen hebben zich aangemeld en de eerste vriendschappen zijn al gesloten!”

Myra (35) is een van de half miljoen alleenstaande moeders in Nederland. Ze wilde sparren met gelijkgestemden
en lanceerde het platform Happy single moms. Daar kwam nog een ontmoetingssite bij: “Al ruim 1.500 vrouwen
hebben zich aangemeld en de eerste vriendschappen zijn al gesloten!”

Myra: “Dat ik een alleenstaande moeder zou worden, had ik nooit gedacht. Ik was juist iemand die verlangde naar huisje-boompje-beestje. Ik wilde een man met wie ik een gezin zou stichten en de rest van mijn leven zou delen. Toen ik de vader van mijn dochtertje Isabella tegenkwam, dacht ik dat ik die man gevonden had. Ik was meteen verliefd. Halsoverkop. Ik geloofde nooit zo in liefde op het eerste gezicht, maar dat was wat er gebeurde. De eerste periode liep ik op wolken als ik bij hem was, maar helaas bleek de relatie niet stabiel. Ik wilde volledig voor hem gaan, maar dat was andersom niet het geval. Toch kwamen we niet goed van elkaar los en zochten we elkaar telkens weer op. Tijdens de seks waren we niet altijd even voorzichtig. Niet echt handig natuurlijk. Toen ik besloot naar de dokter te gaan voor een spiraaltje, kwam ik erachter dat ik zwanger was. Ik vond het echt een cadeau: ik was 32, had een fijn leven. Een goede baan, veel vrienden. Ik wilde altijd al graag kinderen en voelde die biologische klok stiekem toch wel een beetje tikken. Het enige wat telkens ontbrak, was een steady relatie.”

Best eenzaam
Als ik de baby voelde, maakte ik foto’s. Bijvoorbeeld van een uitpuilend, schoppend voetje in mijn buik. Die foto stuurde ik dan naar vrienden of mijn moeder. Op die manier deelde ik mijn zwangerschap met anderen. Maar het magische moment zelf was dan vaak al voorbij. Ik vond dat soms best eenzaam. Ik heb lieve familie en een heel grote vriendenkring en toch heb ik me tijdens de zwangerschap regelmatig alleen gevoeld. Alsof ik de enige op de wereld was die dit meemaakte. Natuurlijk wist ik dat er meer vrouwen zijn die in hetzelfde schuitje zitten. Maar ik vroeg me continu af: waar zijn al die vrouwen dan? Ik heb naar ze gezocht. Via het ziekenhuis waar ik kwam, de verloskundige, mijn huisarts, internet. Niks.

Happy single moms
In eerste instantie richtte ik eind 2014 een Facebookcommunity op. Ik wilde namelijk onderzoeken of er bij andere alleenstaande moeders ook behoefte was aan contact. Uit de enquête die ik viraal liet rondgaan, bleek dat 88 procent daar net als ik behoefte aan had. Eerlijk gezegd verbaasde me dat niet. Mijn Facebooksite had binnen de kortste keren al duizenden volgers!

Nieuwsgierig geworden?
Lees het hele verhaal vab Myra in Vriendin 5 of neem een kijkje op www.happysinglemoms.nl.