Persoonlijke verhalen

Vriendin 49: Vera kan niet opschieten met de vrouw van haar vader

“Met Kerst kan ik mijn stiefmoeder niet ontlopen”

Al vanaf hun kennismaking vertrouwt Vera (37) de nieuwe, veel jongere, vrouw van haar vader niet. Ze vermoedt dat zij met haar vader is getrouwd omdat hij er warmpjes bij zit. “Zij doet er alles aan om haar toekomst veilig te stellen, desnoods krijgt ze een ‘liefdesbaby’, waardoor hij voor eeuwig aan haar vastzit.”

“De eerste keer dat ik mijn vaders nieuwe vriendin ontmoette, staat me nog heel helder voor de geest. Drie jaar geleden, op Nieuwjaarsdag, werden mijn broer en ik met onze gezinnen gevraagd langs te komen omdat pa een verrassing voor ons had. Ik had geen idee wat het zou kunnen zijn. Aan een cadeau dacht ik niet, want hij had ons net met Kerst allemaal getrakteerd op een weekendje Disneyland Parijs. Een nieuwe vrouw in zijn leven, laat staan één van mijn eigen leeftijd, kwam zeker niet bij me op. De schok was dan ook groot toen mijn vader ons in de deuropening stond op te wachten met een hoogblonde, slanke, jonge vrouw naast zich. Angela, toen nog 34, zag er wat ordinair gekleed uit en ze kirde dat ze ‘dolblij was dat ze nu eindelijk de schatjes uit Bens leven zou gaan ontmoeten’ en dat ze ‘hoopte een goede stiefmoeder voor ons te zullen zijn’. Ze deed overdreven aardig, maar ook idioot kinderachtig, alsof ze jaren ouder was dan ik, terwijl we in hetzelfde jaar geboren zijn.”

Lees het hele verhaal van Vera in Vriendin 49 en praat mee op het forum. 

Foto: iStockphoto

Reageer op dit artikel

Kun jij goed opschieten met je stiefmoeder (of -vader)?

Anders, namelijk...

Ik heb stiefkinderen 5jaar bij ons huis gehad het was een hel dus ik wil daar mee zeggen dat het voor stiefmoeders ook niet altijd even makkelijk is.

Ik heb geen stiefmoeder (of -vader)

mijn ouders zijn nog gelukkig getrouwd

Ja, we hebben een goede band

Ik heb sinds augustus 2000 gescheiden ouders ( ik was toen 15 ) en sinds 2000 ook al een (stief)moeder. Ik zet het expres tussen ( ) omdat ik haar niet als stief beschouw.

Ik kende haar al voor de scheiding, en na de scheiding zijn we hechter geworden.
We hebben nog een paar jaar met z’n 3-en gewoond en dat ging over het algemeen heel goed.

Sinds 2002 heb ik ook een stiefvader. In het begin ging het goed tussen ons, maar toen ik bij hun kwam wonen ging het bergafwaarts tussen hem en mij.
Toen heeft mijn stiefmoeder aangeboden om mij bij hun te laten wonen. Verhuizing van Enschede naar Sappemeer.

Instagram